Š. T. | 25. 1. 2023, 13:25

Zabijal gole na Otoku, ob tem je naenkrat imel tri noseče ljubice

Profimedia

Nekdanji kapetan Aston Ville je živel na veliki nogi in je bil zelo aktiven tudi zunaj nogometnih igrišč.

Gabriel Agbonlahor je znano ime angleške premier ligi. Dolgoletni član Aston Ville je v karieri na Otoku dosegel 73 golov, vse v dresu Aston Ville, kariero pa je sklenil na precej neslaven način, že pri 32 letih.

Kje je šlo narobe? Verjetno je šlo za dober zaslužek in s tem povezan način življenja. Bogastvo ga je, kot kaže, pokvarilo, saj se je sčasoma iz odličnega napadalca prelevil v človeka, ki je v klubu povzročal težave, bil je pravi 'troublemaker'. Takrat je zaslužil približno 60 tisoč angleških funtov na teden (približno 68 tisoč evrov), kar je pomenilo, da je lahko živel razkošno.

Nogomet ga je vedno manj zanimal, več pozornosti je na različne načine usmeril v preživljanje prostega časa. Tako je zadnjo sezono večinoma preživel na klopi za rezerve in čakal na iztek pogodbe, kar je sledilo leta 2017.

Profimedia

Ena od stvari, ki so mu jo najbolj zamerili navijači Aston Ville, je bilo obnašanje v Londonu leta 2016, v času, ko je klub izpadel iz elitne konkurence v premier ligi. Očitno je bilo, da mu je precej vseeno za usodo kluba. V javnost je je pricurljal posnetek njegove zabave iz hotelske sobe z dvema dekletoma in prijateljem. Ob alkoholu so uporabljali tudi prepovedani 'smejalni plin'.

Angleški novinarji so odkrili, da je imel Agbonlahor v času največjih uspehov kar tri ljubice hkrati, vse tri pa so zanosile ob istem času. Nogometaš se ni nikoli poročil in ni znano, koliko otrok ima.

Menda naj bi imel vsaj tri, a uradne potrditve oziroma informacij o tem ni, poroča Jutarnji list. Portia Smith, s katero je nekaj časa živel, je rodila hčerko. Gabriel je nesrečno Portio prevaral z Elizabeth Wheele, ki mu je rodila sina. Dve ljubici pa sta splavili ...

Svojo nogometno usodo je zapečatil, ko se je na treningih pojavil z očitno odvečno težo, klub pa mu je zaradi nešportnega obnašanja odvzel kapetanski trak. V zadnjem obdobju je 36-letnik pogosto v vlogi strokovnega komentatorja ob tekmah angleške lige.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord