21. 11. 2023, 19:20 | Vir: STA

Zadnji ples velikanov nogometa: zvezdnika se bosta pomerila na prijateljski tekmi, kdaj bomo lahko spremljali dvoboj?

Profimedia

Nogometna zvezdnika, Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo, se bosta februarja prihodnje leto pomerila na prijateljski tekmi svojih klubov Inter Miami in Al Nassr. Dvoboj bo v Rijadu potekal v okviru tamkajšnjega sezonskega pokala, so na družbenih omrežjih sporočili organizatorji. Datum dvoboja sicer še ni znan.

Dvoboj, ki so ga organizatorji označili kot "zadnji ples" obeh velikanov nogometa, bo predvidoma na sporedu v prvi polovici februarja. Takrat je v Savdski Arabiji šesttedenski premor pred nadaljevanjem prvenstva, ameriški klubi pa se v prvih mesecih novega koledarskega leta pripravljajo na novo sezono lige MLS, ki se bo začela konec februarja.

Profimedia

Legendarna nogometaša sta zadnji, 37. medsebojni obračun prav tako odigrala na prijateljski tekmi med enajsterico Rijada in Paris Saint-Germainom 19. januarja. Pred tem sta odigrala 36 dvobojev kot člana evropskih velikanov. Šestintridesetletni Messi je dolga leta igral za Barcelono, preden je pred dvema letoma in pol odšel k PSG, medtem ko je dve leti starejši Ronaldo najprej igral za Manchester United, nato za Real Madrid, za konec evropske 'kariere' pa za Juventus ter še drugič v dresu Uniteda.

V medsebojni statistiki je kar se tiče zmag v vseh tekmovanjih uspešnejši Argentinec, ki je zabeležil 17 zmag, 11-krat je zmagovito zelenico zapustil Portugalec. Devet obračunov se je končalo z remijem. Po številu zadetkov sta oba povsem izenačena, dosegla sta jih po 23. Še pomembneje sta v svoji karieri osvojila številne lovorike in veljata za ena najboljših nogometašev v zgodovini.

Ronaldo je v vrste savdskega Al Nassra prestopil 30. decembra lani, medtem ko je Messi 7. junija letos zapustil PSG in se pridružil floridski zasedbi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol