K. Ž. | 21. 12. 2023, 19:58 | Vir: STA

Prvoligaški nogometni klub udeležen v hudi prometni nesreči: umrla komaj 27-letni igralec ter trener kluba

dzfoot.com

V nesreči je bilo skupaj ranjenih osem ljudi, huje poškodovani so še štirje nogometaši.

V sredo zvečer je prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so življenje izgubile triosebi, osem jih je ranjenih. Po poročanju nemškega časnika Bild, je bil v prometni nesreči udeležen avtobus alžirskega prvoligaškega kluba MC El-Bayadh. Nesreča se je zgodila blizu mesta Sougueuer na severovzhodu Alžirije.

Po poročanju nogometne zveze sta v nesreči življenje izgubila 27-letni vratar Zakaria Bouziani ter trener Khaled Meftah. Umrl je tudi voznik avtobusa. Še štiri osebe so huje poškodovane. Avtobus naj bi bil na poti v tekmo v gosteh pri JS Kabylie, ko je prišlo do usodne nesreče.

Alžirski predsednik Abdelmadjid Tebboune se je na družbenem omrežju X že poklonil žrtvam: "Z veliko žalostjo sem sprejel novico o tragediji, ki je prizadela trenersko osebje ter igralce MC Bayadha. Ob tej veliki tragediji izrekam globoko sožalje družinam žrtev, poškodovanim pa želim čimprejšnje okrevanje. Prav tako izražam sožalje vsem navijačem ekipe."

Tekma, ki je bila prvotno predvidena za petek zvečer, je bila odpovedana. Poleg tega bodo do nadaljnjega prestavljene tudi vse tekme, ki so bile načrtovane za ta konec tedna. Trenutno je El-Bayadh s 15 točkami na četrtem mestu lige.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord