Uredništvo | 28. 8. 2023, 13:29

Žaljivo skandiranje v Stožicah: navijači Olimpije s sočnimi besedami pljuvali po nekdanjem ljubljencu Albertu Rieri (VIDEO)

NK Olimpija Ljubljana

Španski strokovnjak je bil vseeno tisti, ki se je na koncu najslaše smejal ...

V nedeljo sta se v slovenskem nogometnem prvenstvu pomerila Olimpija in Celje, tekma v Stožicah, ki si jo je ogledalo okrog 1500 gledalcev, je postregla s kar šestimi zadetki. Štiri so dosegli Celjani, ki so tako dobili veliki obračun dveh klubov, ki se odkrito spogledujeta z naslovom državnega prvaka. Strasti so bile toliko bolj razvnete, ker se je prvič, odkar je trener Celja, v Stožice vrnil Albert Riera.

Španec je v pretekli sezoni preporodil Olimpijo in jo popeljal tudi do dvojne krone. Toda kljub temu je poleti odšel, potem ko se z vodstvom kluba ni uspel dogovoriti za novo pogodbo. "Olimpija je edini klub, ki ga bom vodil v Sloveniji," je tedaj poudaril Albert Riera. Toda nekoč vrhunski nogometaš je hitro snedel svojo besedo. In navijači Olimpije mu tega niso oprostili.

Zato ne preseneča, da je bil Albert Riera v Ljubljani deležen vse prej kot prijetnega sprejema. S tribune, na kateri so nastanjeni najzvestejši navijači Olimpije, so odmevali takšni in drugačni napeti, naperjeni proti Rieri, enega takšnih si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku. Toda pozor, besede navijačev so bile vse prej kot prijazne ...