J. B. | 18. 7. 2023, 15:09

"V Sloveniji bom vodil le Olimpijo!" Albert Riera pojedel častno besedo, sedel bo na klop tekmeca zmajev

NK Olimpija Ljubljana

Španski strokovnjak se je še kako prikupil navijačem nogometnega kluba iz Ljubljane, zdaj pa je sprejel odločitev, zaradi katere se bo zameril številnim.

Nova sezona v slovenskem nogometnem državnem prvenstvu je pred vrati, kljub temu, da so uvodne tekme oddaljene le še nekaj dni, pa so se v Celju presenetljivo odločili za menjavo na trenerski klopi. Klub iz knežjega mesta je udarno obelodanil slovo ukrajinskega strokovnjaka Romana Pilipčuka, namesto njega pa bo - tako poročajo številni mediji - na klop štajerskega prvoligaša sedel nihče drug kot Albert Riera!

Osvojil je dvojno krono

Španski strokovnjak, ki je kot trener zmajev dvigoval veliko prahu tudi s svojim obnašanjem, je letos osvojil dvojno krono, in sicer z Olimpijo, ki jo je po koncu pretekle sezone kljub temu zapustil, saj se z vodstvom kluba ni uspel dogovoriti glede podaljšanja pogodbe. Potem je novega delodajalca iskal predvsem v Turčiji in bil tudi kandidat za selektorsko mesto v Bosni in Hercegovini, toda na koncu se je vrnil v Slovenijo. To je presenetljivo, navsezadnje je pred časom na glas poudaril, da je Olimpija edini slovenski klub, ki ga bo kdajkoli vodil.

NK Olimpija Ljubljana

"Sem že večkrat dejal in tudi zdaj ponavljam, da v Sloveniji nikoli ne bom trener kluba, ki ni Olimpija. Dajem častno besedo, ki pri meni nekaj velja. Ne vem, v kakšni vlogi bi se takrat vrnil v slovenski nogomet, a zame kot trenerja pride v poštev samo Olimpija," je za Sportal poudaril Albert Riera, ki pa je zdaj pojedel častno besedo in privolil v prevzem članske ekipe kluba, ki v tem trenutku velja za najbogatejšega v državi.

Tudi Mario Kvesić

Skupaj z Albertom Riero si bo opremo Celja, ki se odkrito spogleduje z naslovom slovenskega prvaka, nadel tudi Mario Kvesić. Tudi izkušeni napadalni vezist iz BiH je bil nazadnje pri Olimpiji, po izteku pogodbe pa si novega delodajalca še ni našel. Do tega trenutka, ko naj bi se za sodelovanje že dogovoril s celjskim prvoligašem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord