J. B. | 6. 10. 2022, 09:15

Skrb vzbujajoč videz: Iličić se je vrnil domov, vprašanje pa, kdaj se bo na igrišče

STA

Mariboru je uspel veliki met, v Slovenijo je pripeljal enega najboljših nogometašev, kar jih je kdajkoli vzgojila naša država. Toda kdaj bodo vijoličasti dejansko lahko računali na pomoč tega virtuoza?

Sreda je bila za navijače Maribora dan, ki ga še dolgo ne bodo pozabili. V Ljudski vrt, kjer domuje najuspešnejši slovenski klub vseh časov, se je vrnil Josip Iličić, zvezdnik svetovnega nogometa, ki je več kot desetletje preživel v Italiji. Tam je v elitni serie A odigral več kot 300 tekem in zabil skoraj 100 golov, zdaj pa si bo spet nadel dres kluba, za katerega je že igral. Toda po spektakularni predstavitvi se poraja zanimivo vprašanje: kdaj bo Iličić dejansko spet pripravljen za igro?

Ob pogledu na 34-letnega nogometaša je bil marsikdo presenečen predvsem nad dejstvom, da se je Iličić v preteklih mesecih očitno precej zredil. Kar 190 centimetrov visoki nogometaš v svoji karieri nikdar ni imel težav s kilogrami. Če že, so se našli zgolj takšni, ki so radi pripomnili, da bi lahko imel kakšnega več. Zdaj jih ima kar nekaj preveč, kar pomeni, da bo moral zavihati rokave in na treningih trdo delati, če bo Mariboru želel pomagati tudi na igrišču.

Ko bo stoodstotno pripravljen

"Vsi vemo, da je za menoj težko obdobje. Ne bi rad, da bi ljudje preveč in prehitro pričakovali. Imam dovolj motivacije, da se čim prej vrnem in nastopim, ko bom pripravljen. Ne samo v nogometu, tudi v drugih zadevah v življenju sem zelo natančen. Hočem, da je vse popolno," je Kranjčan na tiskovni konferenci brez sramu priznal, da je vse prej kot v idealni formi.

Kdaj bi ga torej lahko videli v akciji? "O ciljih natančne vrnitve je težko govoriti. Vedno je bilo moje vodilo, da stopim na igrišče, ko sem stoodstotno pripravljen. Tako je pravilno in najbolj pošteno do ekipe, trenerja, vseh v kubu. Nisem se prišel sprehajat, ampak igrati resen nogomet," je dodal dolgoletni slovenski reprezentant, ki je z Mariborom podpisal kar triletno pogodbo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord