Uredništvo | 20. 6. 2023, 18:19

Znani nogometaš postal očka: po drami zaradi prezgodnjega rojstva sanjski zaključek z zlatim golom

Profimedia

Za slovenskim reprezentantom Andražem Šporarjem so čustveni dnevi, ki so bili tako polni skrbi kot tudi radosti. Najpomembneje pa je, da se je vse končalo srečno.

Ko je po čudoviti akciji zabil gol za Slovenijo na kvalifikacijski tekmi z Dansko za preboj na Euro 2024, si je dal duška. Eksplozija veselja je bila več kot očitna. Stisnil je pesti, skočil visoko v zrak in glasno zakričal. Takoj zatem je že bil v objemu presrečnih soigralcev ... Ko se je uvodna evforija polegla, je Andraž Šporar naredil nekaj nenavadnega, nekaj, česar nismo pričakovali. Gesta, kot da pestuje otroka, je ponudila logično misel: očitno je postal oče. In res je. Toda za celotno zgodbo se skriva precejšnja drama, ki razkriva tudi to, kako velik športni junak je Andraž Šporar.

Dva meseca prezgodaj

Nogometaševa srčna izbranka je pretekli konec tedna njunega prvega otroka rodila prezgodaj. Precej prezgodaj. Otročiček je na svet prijokal dva meseca pred rokom. In ker je bil Andraž v reprezentanci, je Mia rodila sama. Zaradi rizične nosečnosti je ostala v Atenah, bržčas prepričana, da bo mali junak počakal vsaj do vrnitve svojega očeta. Temu ni bilo tako in Šporar se je znašel na vrtiljaku vseh možnih čustev: od sreče do veselja, a tudi od zaskrbljenosti in nestrpnosti. Želel se je vrniti k svoji družini, toda Slovenije ni mogel pustiti na cedilu. Ostal je in postal junak. Junak, ki je zabil gol za remi. Za točko, ki pomeni veliko na poti proti velikemu tekmovanju.

Instagram/Andraž Šporar

Po tekmi je kakopak odhitel nazaj v Atene, kjer si služi kruh v dresu Panathinaikosa. In končno je lahko objel svojo srčno izbranko, svojega otroka, s katerim je kljub prezgodnjemu rojstvu vse v najlepšem redu. In naj le uživajo, kolikor se le da ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol