9. 10. 2022, 13:05 | Vir: STA

Znano je, s kom se bo Slovenija pomerila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024

Bobo/Twitter/Uefa Euro 2024/fotomontaža

Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2023, deset zmagovalcev skupin in deset drugouvrščenih pa se bo na prvenstvo uvrstilo neposredno.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2024 v Nemčiji igrala v skupini H, njene tekmice pa bodo reprezentance Danske, Finske, Kazahstana, Severne Irske in San Marina, je danes odločil žreb v Frankfurtu.

Slovenija je bila pred žrebom v bobnu 3 skupaj z Ukrajino, Islandijo, Norveško, Irsko, Albanijo, Črno goro, Romunijo, Švedsko in Armenijo. V žrebu je bilo 53 reprezentanc (zaradi vojne v Ukrajini v žrebu ni bilo Rusije), ki so jih razdelili v sedem skupin s po petimi ekipami in tri skupine s po šestimi člani.

Slovenija na evropskem prvenstvu nastopila le enkrat

Kvalifikacije bodo potekale med marcem in novembrom 2023. Deset zmagovalcev skupin in deset drugouvrščenih se bo neposredno uvrstilo na EP, zadnja tri mesta pa bodo zapolnile ekipe po dodatnih kvalifikacijah lige narodov marca 2024.

EP v Nemčiji, kamor je gostiteljica že uvrščena, bo potekalo med 14. junijem in 14. julijem 2024 v Berlinu, Münchnu, Dortmundu, Gelsenkirchnu, Frankfurtu, Stuttgartu, Hamburgu, Düsseldorfu, Kölnu in Leipzigu.

Slovenija je doslej na EP nastopila enkrat, in sicer leta 2000 v Belgiji in na Nizozemskem. Na zadnjem EP je zmagala Italija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol