A. B. | 5. 7. 2022, 16:19

Zoran Janković o incidentih NK Olimpija: "Odloča tisti, ki ima denar."

STA foto

Za nogometnim klubom Olimpija je burno obdobje, ki pa se izgleda še ne umirja. Po tem, ko se je novemu trenerju na novinarski konferenci "uprla" navijaška skupina Green Dragons se je oglasil tudi ljubljanski župan. Kakšen je njegov pristop k umiritvi razmer?

Ljubljanski prvoligaš je minuli teden odpustil športnega direktorja Mladena Rudonjo in trenerja Roberta Prosinečkega, za naslednika pa imenoval Hrvata Alberta Riero. Na novinarski konferenci je svoje mnenje podal tudi župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković. 

Kaj je povedal?

"Vse skupaj mi je nerazumljivo in vsi bodo morali stopiti korak nazaj," je na vprašanje Sportkluba, kako komentira dogajanje pri Olimpiji uvodoma dejal ljubljanski župan. 

Sledil je izčrpen, več kot desetminutnem monolog, v katerem je podrobno pojasnil in razkril svojo vpletenost pri razreševanju nastalega položaja pri ljubljanskem prvoligašu, pojasnjujejo na Sportklubu. 

Odloča tisti, ki ima denar

"Zame je bila stvar zaključena, pozneje pa sem prišel v pisarno in na telefonu videl sporočilo, da je Prosinečki odšel," je opisal svoj občutke po prejemu odločitve Prosinečkega, ko mu je ta sporočil, da evropske tekme ne bo odvodil. 

Zoran Janković.

Zoran Janković.

Sportklub

Kljub sestanku, ki sta ga za tem imela ga v premislek o odločitvi ni uspel prepričati: "Bilo mi je zelo hudo. Poskušal sem iskati rešitev, da ostane, a odloča tisti, ki ima denar."

Sledil je še sestanek s kapetanom Timijem Maxem Elšnikom in Mustafo Nukićem, ki sta ga po nnjegovih besedah presenetila s svojim zrelim razmišljanjem, nato se je pogovoril tudi z vodstvom zeleno-belih, Adamom Deliusom, podpredsednikom Christianom Dollingerjem in direktorjem Igorjem Barišićem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

Napetosti ne peljejo nikamor

Prav izplačilo neporavnanih obveznosti naj bi bil tudi razlog, da so pri Olimpiji včerajšnjo tiskovno konferenco prestavili z 11. ure na 18., pojasnjujejo na Sportklubu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

"Predlagal sem, da prestavijo novinarsko konferenco na popoldne, da nogometaši normalno opravijo trening in dobijo denar. Poklical sem tudi direktorja banke, ki mi je zagotovil, da je denar šel iz računa," je povedal Janković, ki je imel v ponedeljek še četrti sestanek, tokrat z navijaško skupino Green Dragons.

"Narediti razdor je zelo enostavno, veliko težje je stvari sestaviti. A odgovornost je sedaj na vodstvu, da zagotovi denar in red, igralcem ter trenerju pa prepustiti, da opravijo svoje delo," je še dodal Janković. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoran Janković (@zoranjankovic_dela)

Za konec se je ozrl še na prihajajočo kvalifikacijsko tekmo za konferenčno ligo, ki jo bo Olimpija odigrala proti Differdangu. Kljub težavam Janković verjame v zmago s 3:0, hkrati pa je še pristavil:

"Želim si, da bo Olimpija prvak tudi v domačem prvenstvu, stvari pa da se pomirijo. Trenutno dogajanje in iskanje krvi ne pelje nikamor," še pojasnjujejo na Sportklubu. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.