K. Ž. | 4. 3. 2024, 10:03

Legenda Formule 1 spregovorila o tragični nesreči Michaela Schumacherja

Profimedia

Od hude smučarske nesreče decembra 2013 Schumacher živi v osami in skrit pred očmi javnosti. Zdaj je dolgoletni spremljevalec spregovoril o dogodku, ki je spremenil vse.

Michael Schumacher je že več kot pred 10 leti izginil s scene. Kot je znano, je Schumacher 29. decembra 2013 med smučanjem padel in utrpel hudo poškodbo glave. Od takrat naprej se 55-letnik bori s posledicami poškodbe, a kakšno je stanje sedemkratnega svetovnega prvaka v Formuli 1, je bolj ali manj skrivnost, poroča avstrijski portal oe24.

Družina Schumacher javnosti namerno ne sporoča nobenih informacij o njegovem zdravstvenem stanju. Zdaj pa je v oddaji Bild Sport na Welt TV spregovoril Schumacherjev dolgoletni spremljevalec Norbert Haug, ki je bil med letoma 1990 in 2012 šef motošporta za Mercedes-Benz.

Michael Schumacher in Norbert Haug

Michael Schumacher in Norbert Haug

Profimedia

Haug o nesreči: "Škoda"

71-letnikov pogled na nesrečo je še posebej grenak. "Seveda je škoda, kar se je zgodilo na sprva neškodljivem smučanju. Lahko trdim, da Michael ni bil nevaren smučar. Bil je zelo previden, še posebej pri smučanju," je dejal Haug in poudaril, da je imel Schumacher stvari vedno pod nadzorom. "To je bila prava nesreča, na žalost."

Michael Schumacher in Norbert Haug

Michael Schumacher in Norbert Haug

Profimedia

Kljub vsemu pa ima Haug veliko lepih spominov, tudi zunaj dirkališča. Večino svoje dirkaške kariere sta bila huda tekmeca. "Michael je bil na progi vedno strog, toda zunaj tekmovanja je bil prijazen in zabaven. Zelo rad se je tudi zabaval. Nanj imam čudovite spomine." Haug pa ima tudi veliko spoštovanje do Schumacherjeve žene Corinne, ki drži družino skupaj. "Ni besed za to. To lahko opišeš le z največjim spoštovanjem," je povedal.

Michael Schumacher in Norbert Haug

Michael Schumacher in Norbert Haug

Profimedia

Haug je v pogovoru tudi dejal, da razume, zakaj Corinna varuje moževo zasebnost. "Tudi jaz sem nekdo, ki se tega vedno drži." Haug je sicer v stiku s Schumacherjevo menedžerko Sabine Kehm, večkrat se tudi slišita. "Jasno pa želim tudi jaz spoštovati njihovo zasebnost. Corinna počne to tako dobro, kot se le da v takšni situaciji. To je občudovanja vredno," je še poudaril Haug.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol