N. V. | 21. 12. 2023, 12:02

Eden redkih vpogledov v življenje družine Schumacher po Michaelovi nesreči: trudijo se, da bi ...

Profimedia

29. decembra bo točno deset let od grozljive nesreče dirkaške ikone. 

Dirkaške ikone Michaela Schumacherja ni bilo v javnosti vse od njegove nesreče v francoskih Alpah leta 2013 in zelo malo je znanega o njegovem stanju. Spomnimo, pred desetletjem je Schumacher v tragični smučarski nesreči utrpel hude poškodbe glave. Zaradi tega je bil več kot 200 dni v komi. Njegova žena Corinna je zaščitila zasebnost svojega moža do te mere, da podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju vedo le njuna ožja družina in najbližji prijatelji. Nekdanji menedžer je pred kratkim dejal, da "na žalost nima več nobenega upanja" glede tega, da bi Schumacherja še kdaj videl, smo poročali.

Michael Schumacher

Michael Schumacher

Profimedia

Kako se z nesrečo spopada njegova družina?

Zdaj je nekdanji voznik F1 in Schumacherjev moštveni kolega Johnny Herbert v pogovoru za Grosvenor Sport razkril, kako se družina z nesrečno situacijo spopada skoraj deset let pozneje. Kljub "veliki praznini", ki jo je pustila grozljiva nesreča leta 2013, je Herbert Schumacherjevo ženo Corinno opisal kot "zelo močno". Rekel je: "Corinna je rekla, da poskušajo nadaljevati življenje kot družina, kot bi Michael želel."

Michael Schumacher in njegova žena Corinna.

Michael Schumacher in njegova žena Corinna.

Profimedia

Sin po njegovih stopinjah

24-letni sin Schumacherja Mick je po očetovih stopinjah šel na stezo F1. A za nasvet o poklicu se nikoli ni mogel pogovoriti s svojim očetom. "Michael bi bil v veliko pomoč in odnos med očetom in sinom bi bil za Micka zelo koristen. Toda Mick tega na žalost nikoli ni imel. Takšen odnos je imel le do nesreče na smučanju," je še dodal Herbert.

Mick Schumacher

Mick Schumacher

Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord