Ž.A. | 17. 2. 2022, 14:46

Nov škandal smučarskih skakalcev: Je s pomočjo neustreznega dresa osvojil olimpijski bron?

Profimedia

Na olimpijskih igrah v Pekingu smo spremljali smučarske skoke, ki so jih močno razburkale diskvalifikacije glede skakalne opreme smučarskih skakalcev. V kratkem pa so si številni pod drobnogled vzeli nemškega skakalca Karla Geigerja, čigar fotografije so zaokrožile po svetu.

S pomočjo neustreznega dresa do olimpijskega brona?

Po spletu so zaokrožile fotografije Geigerja, ki naj bi nosil prevelik dres. Prvi je na morebitno nepravilnost opozoril ruski smučarski skakalec Danil Sandrejev, ki je pod fotografijo njegovega dresa zapisal: "Pravila?"

Priporočamo tudi: Zaradi Eminema na Twitterju 'gorijo' komentarji: ''Kdo ga je spustil ven s takšnimi obrvmi?''

Če podrobneje pogledate fotografiji, je skakalčev dres v predelu pasu in mednožja velik. Lahko bi tudi rekli, da ima nekaj odvečnega blaga.

Screenshot Twitter
Je Geiger prestal kontrolo in kaj pravi olimpijec?

Geiger je brez težav prestal kontrolo, zato je odstopanje na fotografiji zaenkrat še nepojasnjeno.

''Prestal sem vse kontrole. Moj dres nikoli ni bil preširok, ponekod je bil celo preozek. Moj dres ni bil prevelik. To je to,'' je povedal sebi v bran in dodal, da je bil v takšnem položaju, ko se je celotna dolžina dresa nabrala na enem mestu. Prav tako je izpostavil, da ga je to močno razjezilo in da še nikoli ni bil diskvalificiran.

Med drugim se je še branil, da v takšnem položaju vsi dresi izgledajo podobno, prav tako, da so te razprave presegle meje dobrega okusa.

Preberite tudi: Razkrivamo 5 astroloških znamenj, ki so k varanju nagnjeni bolj kot drugi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord