A. B. | 2. 9. 2022, 14:53

Rafael Nadal s HUDO poškodbo med pomembno tekmo: "To se mi z loparjem še ni zgodilo ..."

Profimedia

V vse prej kot rutinski zmagi na teniški tekmi, na kateri je ves čas le stežka lovil točke nasprotnika, se je poškodoval tako močno, da je obležal na tleh, z nosa pa mu je tekla tudi kri. 

V zadnjem dvoboju odprtega prvenstva ZDA na igrišču Arthur Ashe je Rafael Nadal s 3:1 premagal Fabia Fogninija in se uvrstil v nadaljnji, 3. krog. A igro bi lahko docela izgubil že v začetku tekme, ko je sam sebi z loparjem zadal močan udarec in si ob tem zlomil nos. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Za zmago je "izkrvavel" 

To je bila vse prej kot rutinska zmaga Španca, ki je zaradi katastrofalne igre izgubil prvi niz, nato pa moral "izkrvaveti" za zmago, so zapisali na hrvaškem portalu 24sata, a pojasnili, da je ta svojo neverjetno poškodbo uspešno izkoristil v svoj prid.

Nadal se je namreč pri vodstvu s 3:0 v zadnjem, četrtem nizu, nehote, med bekhendom, z loparjem vdaril po nosu, zaradi česar je bil dvoboj za nekaj minut prekinjen. 

Na srečo so mu takoj na pomoč priskočili zdravniki in poškodbo tudi ustrezno oskrbeli. Ali si je nos zlomil po uradnih podatkih še ne vemo, čeprav njegovi oboževalci sumijo, da bi to lahko bila posledica tega bolečega udarca. 

Profimedia

Kaj je o poškodbi povedal Nadal? 

"To je bil eden najslabših vstopov v dvoboj, kar sem jih imel v karieri," je po navedbah 24sata pojasnil po teniški tekmi in dodal, da se mu to v življenju še ni zgodilo.

"Imel sem takšne izkušnje, vendar s palico za golf. To se mi s teniškim loparjem še ni zgodilo," je iskreno priznal. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.