L. PA. | 5. 4. 2024, 12:07

Slovenska olimpijka razkrila, da denarja od srebrne medalje še zdaj ni dobila v celoti (od tega je že 16 let!)

Profimedia

Dolgujejo ji še 10.000 evrov.

Predzadnja oddaja Tarča na Televiziji Slovenija je bila posvečena slovenskemu športu in športnikom: med drugim je voditeljica Erika Žnidaršič skupaj z gosti Andrejem Staretom, Miranom Ališićem, Francijem Petkom, Brigito Langerholc in Saro Isaković ugotavljala, kakšni so v športu zaslužki, kakšna je vloga staršev športnikov in kaj se s športniki zgodi po koncu kariere, ko izgubijo finančne prilive.

Sara Isaković je na vprašanje, ali se je za študij psihologije odločila, ker ji je postalo jasno, da bo morala v karieri delati še kaj drugega in koliko je med plavalno kariero sploh lahko privarčevala, odgovorila, da je imela srečo, da je trenirala plavanje, kajti vsi plavalci se zelo dobro zavedajo, kaj se zgodi po koncu kariere in da se od tega ne da ravno živeti.

Tako je pridno študirala, saj je vedela, da jo bo le to rešilo. Pomembno pa je tudi, da je imela ves čas študija podporo – tudi finančno – staršev, ki sta jo hkrati opominjala, da je šola najpomembnejša.

Morda vas zanima tudi:

10.000 takoj, 10.000 šele po štirih letih, ostalo pa je še ...

Voditeljico je zanimalo tudi, koliko je bila pravzaprav vredna njena srebrna medalja v plavanju. "Takrat je bil sponzor plavalne zveze SCT, Ivan Zidar je bil takrat še tam in je obljubil, da bo nekaj primaknil ... koliko tega denarja ste sploh dobili?" je vprašala Isakovićevo.

Ta je razložila, da vsi športniki pred odhodom na olimpijske igre podpišejo pogodbo, v kateri je navedeno, koliko je vredna olimpijska medalja.

"Od države sem dobila čisto vse, kar so obljubili, Plavalna zveza Slovenije pa še do danes, letos bo od tega 16 let, ni držala te svoje obljube, da bi do konca izplačala olimpijsko nagrado," je presenetila olimpijka.

"Res smo imeli takrat sponzorja SCT in moj trener Miha Potočnik se dobro spomni, da je bila obljubljena še dodatna nagrada, podvojena, od tega, kar je obljubila Plavalna zveza, in baje je Ivan Zidar nakazal ta denar na Plavalno zvezo, midva pa od tega denarja nisva dobila nič."

Po šestnajstih letih ji tako še vedno dolgujejo kar 10.000 evrov. "10.000 sem dobila takoj, naslednjih 10.000 pa šele po štirih letih, po posredovanju matere," je še dejala.

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret