Uredništvo | 21. 2. 2024, 11:03

Saša Dončić razkril, kaj je ob rojstvu podaril vnukinji Gabrieli: "Nekaj, kar upam, da ji bo ostalo do konca življenja"

Saša Dončić previdno govori o svoji vnukinji Gabrieli, saj spoštuje Lukovo željo, da čim manj razkriva javnosti. A nam je vseeno uspelo izvedeti nekaj podrobnosti.

Saša Dončić je bil pred kratkim gost v našem podkastu Greenroom. V pogovoru seveda nismo mogli mimo njegovega novega naziva. V bistvu kar dveh. Ne samo da je prejšnji mesec postal športni direktor Košarkarske zveze Slovenije, njegov sin Luka Dončić je poskrbel, da je postal dedek. Luka in njegova zaročenka Anamaria Goltes sta 30. novembra lani postala starša, novico pa sta uspešno skrivala pred javnostjo.

Pred kamero je z veseljem povedal, kako se počuti kot dedek in da je zelo ponosen. 

"Počutim se fenomenalno, to je privilegij in dejstvo je, da se še stoodstotno ne zavedam, ampak bo počasi." Na vprašanje, ali je dobil kakšno duhovito čestitko, pravi: "Ja, nekaj pa, in res, da imam frizuro kot 80 let star fant, ampak se počutim kot v prvi puberteti."

O mali Gabrieli, ki je zdaj tudi ameriška državljanka, ker se je tam rodila, pravi, da je zdrava in prelepa in v šali doda: "Ko je mene videla, me je takoj prepoznala." 

Voditeljico Urško Pirš je še zanimalo, kaj ji je namenil ob rojstvu. "Nekaj, kar upam, da ji bo ostalo do konca življenja." "Je to nakit?" ga podraži voditeljica. "Ja, nakit, oziroma nekaj podobnega temu," odgovori Saša, ki mu je bilo tako lepo novico težko držati zase. "Moram priznati, da v enih trenutkih ja. To je bil trenutek, ko sem bil nenormalno ponosen in bi marsikomu povedal, ampak sem spoštoval Lukovo željo in sem se tega držal."

Saša Dončić je bil gost v podkastu Greenroom, ki ga vodi Urška Pirš.

Saša Dončić je bil gost v podkastu Greenroom, ki ga vodi Urška Pirš.

Uredništvo

Oba z Luko pri 24 letih očeta

Saša je prvič postal oče 28. februarja 1999, na dan, ko se je rodil Luka. Takrat se je njegovo življenje spremenilo na boljše in lepše. "Otrok je krona razmerja, otrok je tisto, za kar se živi, postaneš odgovoren." Drugič je postal oče 18 let pozneje in ima danes še 6-letno Tijano.

Na vprašanje, kako je bilo drugič, ko je že imel izkušnje, pravi: "Mi moški dozorimo pozneje, ko sem dobil Tijano, je bilo drugače. Sploh je pa razlika med fantom in punčko. Fantje so bolj na mamice, punce bolj na očete. Ampak kar se tiče nadnaravne ljubezni do otroka, to je pa vse isto."

Zanimivo je, da sta tako Saša kot Luka pri 24 letih postala očeta. In kaj se je najbolj naučil o sebi kot oče? "Otroci so nehote naši učitelji, naučil sem se odgovornosti in tega, da moraš za nekoga skrbeti, to je najbolj pomembno. Tega sem se še najbolj naučil."

Saša Dončić v podkastu med drugim spregovori o Lukovih začetkih, kaj najbolj ceni pri prijateljih, kaj bi popravil, če bi lahko potoval nazaj v čas in kakšen bi bil naslov filma, posnetega po njegovem življenju.

Vabljeni k ogledu in poslušanju celotnega podkasta tukaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord