J. B. | 8. 12. 2022, 12:06

Sliši se neverjetno, toda ... Evropski prvak Real iz Madrida se spogleduje z vročim slovenskim reprezentantom

Profimedia/fotomontaža

Še nikdar v zgodovini nogometa si dresa španskega velikana ni oblekel nogometaš iz deželice na sončni strani Alp. Naslednje poletje bi se lahko zgodilo tudi to.

Slovenska športna renesansa, ki smo ji priča na številnih področjih (Luka Dončić je najboljši košarkar v ligi NBA, Tadej Pogačar je dvakrat zapored osvojil prestižno kolesarsko dirko Tour de France, Primož Roglič je olimpijski prvak v kronometru, Janji Garnbret nihče ni kos v plezanju, Benjamin Šeško je eden najbolj vročih mladih nogometašev na svetu in še bi lahko naštevali), bo morda že v kratkem dobila novo neverjetno poglavje. 

Po poročanju številnih tujih medijev bi Slovenci že od naslednje sezone dalje lahko imeli svojega nogometaša v dresu španskega velikana Reala. Madridčani veljajo za najboljši nogometni klub v zgodovini nogometa. Kar 35-krat so bili državni prvaki, 14-krat so osvojili ligo prvakov; v tem pogledu nihče ni boljši od Reala. Tudi pet zmag v evropskem superpokalu je rekord, enako velja za štiri slavja na svetovnem klubskem prvenstvu. V zgodovini so dres Reala nosili številni vrhunski nogometaši. Njegovi člani so osvojili kar osem zlatih žog za najboljšega nogometaša na zemeljski obli

Nekoč mu je bil blizu Zahović

Toda Slovenci svojega predstavnika pri Realu še nismo imeli. Urbana legenda pravi, da je bil selitvi na stadion Santiago Bernabeu nekoč še najbliže Zlatko Zahović, a je imela usoda z njim drugačne načrte. Toda ali bo to, kar ni uspelo legendarnemu Zahoviću, uspelo Sandiju Lovriću?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Udinese Calcio (@udinesecalcio)

V Avstriji rojeni reprezentant Slovenije naj bi se po zaslugi dobrih iger v Italiji, kjer brani barve Udineseja, znašel pod drobnogledom ljudi, ki so pri Realu zadolženi za kadrovanje. Priznani italijanski strokovnjak za prestopno dogajanje Alfredo Pedulla trdi, da se bo Real naslednje poletje podal tako v boj za hrvaškega branilca Joška Gvardiola, ki blesti pri nemškem klubu RB Leipzig, kot tudi v bitko za Lovrića.

Z Lovrićem naj bi se spogledoval tudi torinski Juventus, ki pa je trenutno v primežu sodnih oblasti zaradi domnevnih finančnih malverzacij. Pri stari dami bržčas ta hip ne razmišljajo kaj prida o prestopih, bolj o tem, kako si rešiti kožo.

Pedulla trdi, da Real išče prav poseben profil nogometaša za svojo vezno linijo, številnim kriterijem pa naj bi zadostil prav Lovrić, ki je komaj letos poleti iz švicarskega prvoligaša Lugana prestopil v Videm, kjer nosi dres italijanskega prvoligaša Udineseja. Ali gre v tem primeru zgolj za eno od številnih govoric, ki se nikdar ne bodo uresničile, bomo kakopak videli. A že dejstvo, da nekdo Slovenca povezuje s klubom, kot je Real iz Madrid, ni kar tako.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol