A. B. | 30. 10. 2022, 13:01 | Vir: STA

Slovenski dirkač pometel s konkurenco, zabeležil je neverjetno zmago

Facebook/Avtošport Slovenija - Aš2005

Gre za enega največjih dosežkov slovenskega relija na mednarodni ravni. 

Slovenski dirkač relija Boštjan Avbelj je s sovoznikom Damijanom Andrejko postal prvak italijanskega prvenstva IRC, je v izjavi za javnost zapisala Zveza za avtošport Slovenije (AŠ 2005), ki je dodala, da gre za enega največjih dosežkov slovenskega relija na mednarodni ravni.

Pometel s konkurenco 

Avbelj je s Škodo Fabio v absolutni konkurenci relija Bassano zasedel drugo mesto za Rusom z latvijsko reli licenco, Nikolajem Grjazinom (Škoda Fabia R5), ki je bil 26,7 sekunde hitrejši.

Slovenski dirkač je s sovoznikom Andrejko v skupnem seštevku vodil že pred zadnjo preizkušnjo, v soboto pa je z drugim mestom zanesljivo ubranil vodstvo in slavil zmago v razvrstitvi IRC, potem ko je bil boljši od glavnih tekmecev, Italijanov Andree Nucite in Luce Rossettija.

Avbelj je slavil drugo zmago na letošnjih štirih relijih za razvrstitev IRC. V skupni seštevek so šli trije najboljši rezultati, za nameček pa je imel reli v Bassanu najvišji koeficient 1,5. Na zadnjih sedmih hitrostnih preizkušnjah je bilo tako v igri še 80 točk.

Avbelj je s svojo predstavo, s katero je ugnal tako Nucita kot Rossettija, ki sta bila tik za njim, na najboljši možni način ovrgel dvome o zmagi.

Kaj je o zmagi povedal sam? 

"Sanjski dan zame. Že pred startom sem želel napasti na vso moč in se nisem zanašal na prednost v skupnem seštevku. Dirka je bila zelo lepa in zahtevna, z današnjim dirkanjem pa sem zelo zadovoljen. Naslov prvaka pomeni veliko, saj sem ga dosegel proti dvema veliko bolj izkušenima tekmecema," je v cilju relija povedal Avbelj, kot ga citirajo pri AŠ 2005.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord