P.M. | 8. 8. 2023, 19:38

Zagrizen boj do konca: Stožice na nogah, Slovenija se je vrnila!

Bobo

Ob neverjetnem vzdušju je slovenska košarkarska reprezentanca ugnala Črnogorce in zabeležila drugo zmago v pripravah na SP!

Po dveh porazih z Grčijo je Slovenija nocoj zabeležila drugo zmago v pripravah na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo 25. avgusta

V Stožicah je premagala izbrano vrsto Črno gore s 104:100 (32:22, 55:53, 81:73).

Slovenija je nastopila brez Vlatka Čančarja, ki je po hudi poškodbi kolena že zapustil reprezentančni tabor, prvo pripravljalno tekmo pa je odigral Mike Tobey, ki se z Jordanom Morganom poteguje za eno prosto mesto naturaliziranega košarkarja.

Prvi strelec Slovenije je bil znova Luka Dončić, ki je dosegel trojnega dvojčka - 34 točk, 14 podaj in 13 skokov. Strelsko razpoložen je bil tudi Klemen Prepelič s 17 točkami, po deset točk pa sta dodala Bine Prepelič in Jordan Morgan.

Nekaj najboljših akcij!

Slovence po današnjem obračunu čaka še močan turnir v španski Malagi. Tekmeca tam bosta v petek in soboto Španija oziroma ZDA. Zaključek priprav bo Slovenija opravila v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski. Nato bo 26. avgusta na Okinavi na Japonskem prvo tekmo na SP igrala proti Venezueli.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol