A. B./STA | 2. 9. 2022, 17:43

Stroge posledice za nevsakdanji spodrsljaj: je voznik, ki je pozabil na našo zlato ekipo, zares ob službo?

Facebook in Twitter/Košarkarska zveza Slovenije/fotomontaža

Celotna ekipa je čakala na prevoz do dvorane, ta pa ni in ni prišel. To je razjezilo tudi kapetana Gorana Dragića, zoper voznika pa je ukrepala tudi FIBA. 

Za nevsakdanji spodrsljaj, ki se je pripetil slovenskim košarkarjem pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu, ko so ostali brez prevoza do dvorane in zato morali do nje s taksiji, je kriv voznik avtobusa, je za STA sporočila Fiba.

"Organizacijski komite evropskega prvenstva se je tudi uradno opravičil slovenski ekipi za nesrečni incident z avtobusom pred tekmo 1. septembra," so pojasnili na Fibi in dodali, da je šlo za napako voznika, ki se ni držala predpisanega razporeda voženj. 

Je bil voznik avtobusa zares odpuščen? 

"Ta oseba je bila nemudoma razrešena s položaja, uveden pa je dodatni nadzor, da se napaka ne bi ponovila," je na poizvedovanje Slovenske tiskovne agencije zapisal vodja oddelka za komunikacijo z javnostmi pri Mednarodni košarkarski zvezi (Fiba) Sakis Kontos.

Slovenija je na tekmo proti Litvi prišla z dvajsetminutno zamudo, zato ni bila prisotna na uradnem fotografiranju pred dvobojem, incident, ki ga je med prvimi v javnost prek družbenih omrežij poslal kapetan Slovenije Goran Dragić, pa je tako pri nas kot v drugih državah sprožil precej zgražanja.

Razburili tudi Gorana Dragića

"Bravo EuroBasket, za evropske prvake ni organiziranega avtobusa za tekmo. Se šalite? Odlična organizacija. Po 20 minutah smo dobili vsaj lokalni taksi," je kapetan zlate ekipe Goran Dragić v odzivu na incident zapisal na Twitterju, a njegove jeze na igrišču kasneje ni bilo zaznati. 

Kljub incidentu Slovenija bliže zmagi 

Čeprav so slovenski košarkarji po tekmi z Litvo poudarili, da tovrstni blamaži organizatorjev še niso bili priče, je incident dan po tekmi le še spomin oziroma zanimiva izkušnja. Zagotovo je temu pripomogla tudi odlična predstava Slovenije na parketu in zmaga z 92:85.

Danes je v Kölnu prost dan, jutri ob 20.30 pa Slovenijo čaka dvoboj z Madžarsko.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ