R.S. | 7. 8. 2023, 11:25

Tadej Pogačar po dirki popolnoma izmučen (potreboval je celo spremstvo zdravnika)

Profimedia

24-letnik je priznal, da je za njim ena najtežjih dirk v karieri. 

Slovenski as Tadej Pogačar na tekmah vedno da vse od sebe. Nič drugače ni bilo na svetovnem prvenstvu v cestni vožnji na Škotskem, kjer je osvojil bronasto kolajno. Čeprav je bil njegov trud poplačan, pa je 24-letnik priznal, da je bila dirka izredno naporna. Iz mešane cone, kjer so športniki na voljo za izjave, ga je pospremil zdravnik Kolesarske zveze Slovenije. Pozneje se je udeležil novinarske konference, kjer je povedal, da se po obisku toaletnih prostorov počuti bolje. 

"Ali sem užival? Ne. To je bila ena najtežjih dirk, kar sem jih kdaj vozil. Bilo je res noro. Užival sem do zadnjih 70 kilometrov, potem je bil boj do cilja," je priznal vrhunski športnik. V sprintu je ugnal Danca Madsa Pedersena. "To ni bil več pravi sprint. Vsi smo bili mrtvi. Bil je sprint hodečih trupel. Po takem dnevu bi mu dal stopničke, saj je trdo delal za to," je komentiral zaključek tekme. 

Do svojega nastopa je bil kritičen. "Ugotovil sem tudi, da nisem najmočnejši od trojice, saj se mi ni uspelo odlepiti na vzponih. Zame so bili nekoliko prekratki," je zaključil.  

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol