J. B. | 22. 7. 2023, 18:30

Tadej Pogačar si je z obraza zbrisal razočaranje in si spet nadel nasmešek: "Po vsem trpljenju mi tole res ..."

Profimedia

Skupna zmaga bo morda že res odšla na Dansko, toda Matej Mohorič in Tadej Pogačar sta na Touru v zadnjih dveh dneh demonstrirala izjemno slovensko prevlado.

Številni kolesarski navdušenci po vsem svetu so le stežka opazovali, kako se Tadej Pogačar muči v kraljevski etapi letošnjega Toura. Slovenskemu šampionu so povsem pošle moči. Bil je potolčen, bil je poklapan, bil je neprepoznaven. Na njegovem obrazu ni bilo več tistega prepoznavnega nasmeška ... Toda zdaj se je vrnil. V soboto je 24-letnik vnovič dokazal svojo moč. In potrdil, da imajo lahko tudi najboljši slab dan. A so najboljši zato, ker se vedno znova poberejo. Ne glede na to, kako močan udarec prejmejo.

Profimedia

Tadej Pogačar je v soboto dobil predzadnjo etapo dirke Tour de France, potem ko je v ciljnem sprintu ugnal skupnega zmagovalca Jonasa Vingegaarda. In prav zato, ker je za sabo pustil Danca, je bilo zagotovo njegovo veselje še toliko večje ... Čustev niti ni skrival, zmage se je prešerno razveselil in tudi veselil.

Vingegaard je bil spet tako zelo dober

"Poskusil sem z napadom že od začetka klanca, saj sem si želel še več kot le ciljni sprint. Najbolje je zmagati, če prideš sam do cilja, a je bil Jonas spet zelo dober. Ko sem videl, da mi sledi, sem se umiril in vedel, da prihaja Adam od zadaj. To je bilo še bolje, saj me je popeljal do zadnjih 200 metrov. Na koncu sem bil pod pritiskom, da ekipi vrnem to zmago," je za RTV Slovenija po zmagi, ki je bila že njegova enajsta etapna zmaga na Touru, razlagal Tadej Pogačar.

Profimedia

Slovenski kolesarski velemojster se je nato dotaknil tudi celotne dirke, ki ga je popeljala čez vrtiljak takšnih in drugačnih čustev. "Ta Tour je bil res velikvrtiljak čustev, sploh v zadnjem tednu. Po vsem trpljenju iz dneva v dan mi ta zmaga res veliko pomeni. Jutri pričakujem pozno dirkanje, noge bodo utrujene. Tiste kocke v Parizu niso nič kaj lepe, zato bomo zadnjo uro spet trpeli. Načeloma je etapa rezervirana za sprinterje s proslavo. Zato upam na lep zaključek dirke brez nezgod," je zaključil Tadej Pogačar, drugi zaporedni slovenski zmagovalec etape na Touru. Spomnimo, včeraj je po napetem sprintu slavil tudi čustveni Matej Mohorič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord