J. B. | 20. 7. 2023, 13:24

Zakaj je Tadej Pogačar pogorel v kraljevski etapi Toura? Nekdanji kolesar razkril presenetljiv razlog

Profimedia

Pravzaprav prvič, odkar navdušuje v svetu kolesarstva, smo ga videli tako potolčenega. Toda zakaj je bilo temu tako? Zakaj je povsem omagal? Bivši kolesar je prepričan, da pozna odgovor.

V pogovoru za Sportklub je nekdanji kolesar in kasneje uspešen kolesarski funkcionar Gorazd Penko spregovoril o morebitnih razlogih za težave, s katerim se je Tadej Pogačar v sredo soočal na kraljevski etapi letošnje dirke po Franciji. Odlični Slovenec je sredi etape povsem popustil in vidno omagal, kar je presenetilo mnoge navijače in strokovnjake. Penko je izpostavil, da bi utegnil biti eden od ključnih dejavnikov za Pogačarjeve težave herpes, vendar sam meni, da je precej bolj kriva ... voda!

Profimedia

Penko je postregel z zanimivo opazko, da je med spremljanjem Toura opazil, kako Pogačar pije velike količine hladne vode. "Zagotovo je utrujen, tako kot so vsi. Govori se, da je težava herpes. A njemu to običajno ne pride toliko do izraza kot pri drugih. Nekateri ob herpesu tako zbolijo, da ne morejo nič. Do težav s prebavo, ki jih je sam omenjal, največkrat pride, če kolesar spije preveč mrzle pijače, zato vsa hrana in pijača ostaneta v želodcu, kjer se zgodi krč. Tekočina ne gre naprej v mišice. Kot opažam, spije ogromno hladne vode. Vprašanje, če je to vedno dobro. Iz televizijskih kadrov je sicer težko oceniti, a res redko ga vidim, da pije kaj drugega. To niti slučajno ni dobro," je za Sportklub poudaril Gorazd Penko, športni direktor ženske ekipe BTC City Ljubljana.

Profimedia

Ne glede na vse Tadej Pogačar ostaja izjemen kolesar s svetlo prihodnostjo in velikim potencialom za nadaljnje odmevne dosežke v kolesarskem svetu. Tokrat je morda izgubil bitko za zmago na Tour de France, a ne dvomimo, da bo prav zaradi tokratne izkušne že naslednje leto na francosko pentljo prišel še bolj pripravljen in predvsem močnejši.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord