J. B. | 20. 7. 2023, 11:09

Številni namigujejo na doping, Pogačarjev veliki tekmec se brani: "Doma imam hčerko in nikdar ji ne bi ..."

Profimedia/fotomontaža

Desetletja zlorabe prepovedanih substanc so naredila svoje. In ko se pojavi nekdo, ki je na kolesu tako suveren, kot je letos Pogačarjev veliki tekmec, je povsem logično, da se hitro pojavilo takšna in drugačna namigovanja. Toda Jonas Vingegaard odločno zavrača očitke.

Tako je dober, da je za številne že predober. Jonas Vingegaard je v torek na kronometru s konkurenco pometel skorajda na zgodovinski način. A izjemna vožnja ni vodila le do številnih čestitk, marveč je rodila tudi prve dvome o tem, ali je Danec res "povsem čist".

Profimedia

Branilec lanske zmage Vingegaard je na torkovem kronometru kar za 1:38 minute ugnal Tadeja Pogačarja, moštvenega kolega Wouta van Aerta na tretjem mestu pa že za 2:51 minute.

Profimedia

Številni strokovnjaki so imeli težave z razlago izjemnega nastopa, Vingegaard pa se zaveda, da je njegova forma na tako visoki ravni, da zbuja dvome. Toda veliki Pogačarjev rival zagotavlja, da v njegovem primeru zagotovo ne gre za uporabo nedovoljenih poživil, ki so že desetletja žal redni spremljevalec kolesarskih karavan.

Vingegaard ve, da je težko razumeti

"Vsa ta vprašanja razumem in vem, da je težko zaupati. A lahko rečem le, da ne jemljem ničesar takega, česar ne bi dal tudi svoji hčerki in definitivno ji ne bi dal nobene droge," Vingegaarda, ki ima doma še ne triletno hči, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Profimedia

Šestindvajsetletni Danec dodaja, da za njegove dosežke niso zaslužne le njegove noge, ampak mu pri vsem tem izdatno pomaga tudi ekipa Jumbo Visme. "Načrte delamo dolgoročno. Odločitve so padle decembra in potem smo jih le še optimizirali. Še pred kronometrom smo se spomnili tega in verjeli v naš načrt. Na celem Touru smo se borili, a imeli vseskozi v mislih prav to etapo," je zaključil Vingegaard.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol