J. B. | 19. 7. 2023, 19:27

Potolčeni Tadej Pogačar razkril, kaj je šlo narobe: "Vse, kar sem pojedel, je ostalo v ..." (FOTO)

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik je bil po koncu kraljevske etape povsem izmučen. Izmučen in potolčen. Bitka je zdaj dokončno izgubljena. Toda biti drugi na Touru? Tudi to nekaj velja!

Upal je in verjel, obljubljal je tudi, da bo trpel in naredil vse, kar bo v njegovi moči, da bo Jonas Vingegaard po koncu kraljevske etape slekel rumeno majico. Toda resnica je takšna, da je Tadej Pogačar zgolj trpel. In to kako. Bodimo pošteni: grozno ga je bilo opazovati, kako se muči v klancu proti cilju.

Priznal, da je trpel

Na obrazu se mu je videlo, da ne more več. Da je porabil vse zaloge energije. Da ga ne ubogajo ne noge ne glava. Po koncu etape, po kateri je Slovenec zaostanek za neverjetnim Dancem povečal že na skoraj osem minut, je Tadej Pogačar priznal prav to, kar smo že zapisali: da je trpel.

Profimedia

"To je bil eden najslabših dni v moji karieri," je brez dlake na jeziku poudaril Tadej Pogačar in v nadaljevanju pojasnil, kaj je šlo narobe, da se mu je zgodilo, kar se mu je. "Poizkušal sem, trudil sem se, a v mojih nogah ni ostalo nič več. Vse, kar sem pojedel, je ostajalo v mojem trebuhu, nič ni prišlo do nog. Na vznožju zadnjega klanca sem bil po treh urah in pol povsem prazen. Če ne bi imel tako zelo dobre podpore okoli sebe ... Razmišljal sem tudi o izgubi zmagovalnih stopničk. Z Marcom Solerjem sva se borila vse do ciljne črte. Res sem hvaležen vsem ekipnim kolegom, pa tudi navijačem," je razpredal vidno potolčeni in predvsem izmučeni 24-letnik iz Klanca pri Komendi.

Profimedia

Etapa, ki bi lahko bila etapa preobrata, se je za Pogačarja slabo začela. Že dokaj hitro se je znašel na tleh, a po koncu poudaril, da v padcu ne želi iskati opravičila za slab dan.

Tudi to je velik uspeh

"Ponavljam, to je bil eden najslabših dni v moji kolesarski karieri," je še enkrat več poudaril Tadej Pogačar. Tisti Tadej Pogačar, ki je v skupnem seštevku francoske pentlje še vedno na drugem mestu. Visokem drugem mestu. In - da ne bo nikakršne pomote - na poti do novega velikega uspeha slovenskega športa ...

Profimedia
Profimedia
Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol