13. 5. 2023, 08:04 | Vir: STA

Tek na najvišjo stolpnico v Sloveniji: 89 metrov, 21 nadstropij in 479 stopnic

Facebook/Alive Step Up

Dobrodelna prireditev je dober izziv za vse tekače, kolesarje, pohodnike in ostale željne adrenalina.

V 89 metrov visoki Kristalni palači v Ljubljani se bo osmič odvila dobrodelna tekaška prireditev Alive Step Up. Sredstva bodo namenili Društvu Junaki 3. nadstropja. V preizkušnji bodo sodelovali tudi ekstremni tekači, gasilci in otroci, med njimi tudi otroci, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku ljubljanske pediatrične klinike.

Tek Alive Step Up na Kristalno palačo v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, ki ima 21 nadstropij in 479 stopnic, pripravljajo v različnih kategorijah. Nekateri se bodo na vrh povzpeli enkrat, drugi trikrat, najbolj ekstremni pa celo 31-krat in tako premagali višino Triglava.

Po navedbah organizatorjev na letošnji prireditvi pričakujejo približno 600 tekmovalcev, 150 otrok in 100 junakov 3. nadstropja z družinami, ki se bodo prav tako pomerili v svoji kategoriji. Izziv v najatraktivnejši gasilski kategoriji bo letos premagovalo več kot 300 gasilcev iz Slovenije in tujine, in sicer v gasilski opremi.

"V preteklem letu smo se povezali z društvom Junaki 3. nadstropja in za njih pripravili prav poseben izziv, ki je bil odlično sprejet. Junaki sami so premagali nekaj nadstropij Kristalne palače, na vrhu pa jih je čakal veličasten sprejem, gasilski špalir, pri katerem se je marsikomu utrnila solzica. Veseli smo, da bomo lahko dogodek letos ponovno izvedli v takšni obliki," je v sporočilu organizatorjev pojasnil predsednik Športnega društva Alive Boštjan Gams.

S tekom po stopnicah želijo organizatorji ozaveščati tudi o uporabi stopnic namesto dvigala. Ozaveščanje pa se začne že pri otrocih, zato so na dogodek tudi letos vabljeni najmlajši. Na dobrodelni prireditvi lahko posamezniki sodelujejo tudi s poslanim sporočilom SMS z vsebino JUNAKI5 na številko 1919.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord