N. V. | 18. 4. 2023, 20:29

Slovenska dobrodelnost ne pozna meja: zbrali smo 20.100 evrov za bolne otroke

Žiga Živulović j.r./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Kaj bodo s tem denarjem naredili?

Zdravniki Pediatrične klinike in zaposleni Založbe Rokus Klett (v sodelovanju s Športnim društvom Povodni mož) so v nedeljo uspešno izvedli 5. Hop na grad – dobrodelni tek po ljubljanskih ulicah, ki se ga je udeležilo okoli 1300 tekaških navdušencev in letos rekordno število otrok – več kot 500.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Tek je ponovno združil ljudi vseh starosti, ki so skupaj že petič v zelo hladnem nedeljskem jutru dvignili temperaturo pred Pediatrično kliniko in se podali v dir. Nekateri po ravnem, drugi pa kar v klanec, na Grajski grič. Množica tekačev je tokrat živo rumeno obarvala ulice ter oblikovala valovito sončno pot na Ljubljanski grad.

Z donacijami in startninami so letos zbrali 20.100 evrov.

"Z več kot 20.000 evri zbranega denarja smo celo presegli cilje," so zadovoljni organizatorji.

Kaj bodo naredili z zbranim denarjem?

Izkupiček, zbran s startninami in dobrodelnimi prispevki, bo namenjen nakupu kar dveh naglavnih kirurških lučk, ki našim otroškim kirurgom omogoča lažje in natančnejše delo pri zapletenih operacijah prirojenih srčnih in drugih napak.

"Kirurgom bomo osvetlili pot," je hudomušno dejal zdravnik Robert Kordič, predstojnik oddelka za otroško kirurgijo.

"Pravi zmagovalci so oni," je še dejal v nedeljo in pokazal na okna Pediatrične klinike, kjer so se risali obrazi malih radovednih bolnikov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol