A. B./STA | 25. 2. 2023, 11:39

Težave na svetovnem pokalu: bo Ilka Štuhec sploh lahko dokazala odlično pripravljenost?

Profimedia

V Crans Montani bi se moral ob 11. uri začeti sedmi smuk za svetovni pokal alpskih smučark. Vendar pa so organizatorji začetek tekme sprva preložili za vsaj pol ure. 

Sedmi smuk za svetovni pokal so prestavili zaradi megle.  Že pred tem so imeli v Švici težave s pripravo proge zaradi pretoplega vremena. Zaradi zmehčane proge so četrtkov trening smuka odpovedali.

Organizatorji so po več kot dveh urah, po več preložitvah, tekmo zaradi neugodnih razmer odpovedali. Smuk bodo skušali izpeljati v nedeljo, ko je bil sicer na sporedu superveleslalom. Ponoči se namreč obeta ohladitev. 

Tekmovalna žirija je odločitev o usodi današnje tekme sprejela po 13. uri. Več kot dve uri po sprva načrtovanem startu tekme.

Megla v Crans Montani ovira začetek svetovnega pokala alpskih smučark.

Megla v Crans Montani ovira začetek svetovnega pokala alpskih smučark.

Posnetek zaslona/MMC RTV SLO

Na startnem seznamu je tudi edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah alpskega smučanja Ilka Štuhec, ki ima startno številko 11.

Štuhec je bila najhitrejša na petkovem uradnem treningu smuka, sicer ob tem, da proge ni odpeljala povsem pravilno in je zgrešila vratca.

Mariborčanka je sicer druga v seštevku discipline v tej sezoni in je še vedno v igri za osvojitev malega kristalnega globusa za dobljeni seštevek. Poteguje se za karierni drugi smukaški globus po letu 2017, ko je bila na vrhu tudi v seštevku alpske kombinacije.

Italijanka Sofia Goggia ima na vrhu razpredelnice 480 točk, Štuhec pa na drugem mestu zaostaja 108 točk. Goggia je bila od decembra na petih od šestih smukov na stopničkah, na štirih je zmagala, Štuhec je zmagala na zadnjem smuku v Cortini d'Ampezzo ter bila ob tem še dvakrat druga.

Žiga Živulović jr./BOBO

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol