Š. T. | 9. 3. 2023, 13:09

Železna volja Tima Gajserja: znano je, kako okreva po hudem padcu

Žiga Živulović jr. /Bobo

Aktualni motokrosistični svetovni prvak je zaradi padca prejšnji mesec pristal v bolnišnici. Nujna je bila tudi operacija. Bo moral izpustiti celotno sezono?

Tim Gajser je na pripravljalni dirki motokrosistov v Arco Di Trento grdo padel in si zlomil desno stegnenico.  Najboljši slovenski motokrosist se je v Italiji pripravljal na novo sezono in bi moral braniti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. 

Na Facebooku je objavil fotografijo s prvega treninga z osebnim trenerjem Boštjanom Renkom. Ta je tudi ponudil nekaj splošnih nasvetov za njegove sledilce, kako čim hitreje okrevati po poškodbi.

Makolčan se je poškodoval 19. februarja, dan pozneje je moral pod nož. Operacija je bila uspešna in kmalu se je lahko vrnil domov. Dobra dva tedna po nesreči dirkač Hondinega moštva že trenira.

Večkratni svetovni prvak je znan po svoji trdoživosti, zato ni presenetljivo, da se je tako hitro vrnil v pogon. Začel je rehabilitacijo in na začetku ga čaka predvsem vadba v telovadnici z utežmi. 

Instagram/Tim Gajser

Mnogi so pričakovali, da bo moral izpustiti celotno sezono, a težko je verjeti, da ga na steze ne bo celotno tekmovalno obdobje.

Glede na njegovo ljubezen do motokrosa in močno voljo je mogoče vse, bo pa potrebno počakati, kako bo potekala rehabilitacija. Okrevanje po operaciji zlomljene stegnenice traja več mesecev, zanimivo bo spremljati, kako hitro se bo vrnil slovenski motokrosist.