7. 6. 2023, 18:23 | Vir: STA

VIDEO: Jeremy Clarkson in druščina z avtomobilom po planiški letalnici

Posnetek zaslona/fotomontaža

Napovednik za naslednjo epizodo oddaje The Grand Tour vključuje tudi prizore, ki so bili snemani v naši državi. 

Planiška letalnica je v takšni ali drugačni vlogi že večkrat sodelovala pri različnih športnih in tudi manj športnih izzivih. Ljubitelji avtomobilizma jo bodo imeli v kratkem priložnost občudovati tudi kot testni poligon v eni od oddaj slovitega televizijskega avtomobilističnega voditelja Jeremyja Clarksona.
Snovalci oddaje The Grand Tour so namreč ta teden objavili napovednik za naslednjo epizodo, v njej pa bo imela očitno precejšnjo vlogo tudi Slovenija oziroma Planica.

Oddaja se sicer ukvarja z značilnostmi avtomobilskega dogajanja v vzhodni Evropi. Vanjo so všteli tudi Slovenijo, saj se bo epizoda, predvajali jo bodo sredi meseca, dogaja na 1400 milj dolgi poti med Gdanskom na severu Poljske in Bledom.

Snemali so jo sicer že lani, ko so poznavalci teh oddaj v Sloveniji opazili ekipo in voditelje ter uganili, da se dogaja nekaj zanimivega.

Prav del v Planici pa naj bi bil eden bolj spektakularnih prizorov. V napovedniku je planiški del sicer omejen le na nekaj sekund divjega premetavanja vozila po doskočišču velikanke. Ta je bila med snemanjem že v poletni izvedbi s travo in brez snega. Voditelji Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond so epizodo poimenovali Eurocrash, vanjo pa so vpletli značilen britanski humor, začinjen s parodijo na nekdanje čase delitve sveta na vzhod in zahod ter železno zaveso.

Osredotočili so se na nekdanjo vzhodnoevropsko avtomobilsko industrijo in njeno (tudi dirkaško) zapuščino. Kot poroča ameriški specializirani portal Jalopnik, so trije voditelji med drugim v muzeju voščenih lutk v Krakovu odkrili tudi po njihovi oceni izjemno slabo izvedbo voščene lutke nekdanjega britanskega dirkaškega zvezdnika Nigela Manslla. V napovedniku je sicer tudi prizor, kako trojica voščenega brkatega rojaka odnaša iz muzeja ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord