R.S. | 4. 3. 2023, 07:41

Ljubezen je v zraku: olimpijski prvak je v Planici spoznal svojo bodočo ženo

Profimedia/Instagram/Kamil Stoch/fotomontaža

Poljak obožuje Slovenijo, saj ga nanjo vežejo izredno lepi spomini. "Tu sem resnično doživel marsikaj," je povedal ...

Smučarski skakalec Kamil Stoch ima Planico v lepem spominu. Tam je v zrak dvignil oba velika kristalna globusa, prav tako pa je v Planici spoznal svojo bodočo ženo, Ewo Bilan, s katero se je poročil leta 2010. 

Tudi zaročil se je v Planici

"Točno tu sem spoznal svojo ženo. Tega je sicer že dolgo nazaj. Ko sem jo spoznal, je bila fotografinja, v Planici je fotografirala skoke za poljski časopis. Res sem imel srečo, da sem jo spoznal tu, prav tako sva se zaročila v Planici. Ti spomini še vedno živijo v meni. Še en razlog, zakaj se rad vračam v Planico, saj sem tu resnično doživel marsikaj," je povedal za Žurnal24. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamil Stoch (@kamilstochofficial)

35-letni Poljak je dejal tudi, da njegova žena ni več fotografinja, temveč je njegova agentka in lastnica podjetja, ki proizvaja kape za skakalce. Prav tako je predsednica njegovega smučarskega kluba. "Je resnično zlata. Tudi zdaj je v Planici, kjer navija zame. Vedno me spremlja, kadar le lahko."

Pogreša navijače

Svetovno prvenstvo v Planici je zaznamoval slab obisk navijačev. To so vsekakor opazili tudi smučarski skakalci. "Resnično mislim, da vam je Slovencem uspelo odlično delo. Edino, kar pogrešam, so navijači. Število navijačev bi lahko bilo boljše," meni Stoch. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamil Stoch (@kamilstochofficial)

Stoch z dvema skupnima zmagama v svetovnem pokalu, tremi zmagami na novoletni turneji ter tremi zlatimi medaljami na olimpijskih igrah in dveh na svetovnih prvenstvih velja za enega najboljših skakalcev vseh časov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol