3. 3. 2023, 12:08 | Vir: STA

Planica odslej brezplačna za nekatere Slovence: poglejte, če ste med njimi

Žiga Živulović j.r./Bobo

Po tem, ko je postalo jasno, da bo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju privabilo precej manj navijačev, kot so predvidevali, so organizatorji spremenili strategijo.

V nedeljo se bo pod Poncami končalo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki je v Planico doslej privabilo precej manj gledalcev od napovedi. Tudi zato so se organizatorji odločili, da od 1. marca skupaj z občino Kranjska Gora ponudijo lokalnemu prebivalstvu brezplačne vstopnice. Konec tedna sledi vrhunec s posamično ter ekipno tekmo skakalcev.

Vsi občani Kranjske Gore lahko tako na blagajni na vstopni točki prevzamejo brezplačne vstopnice. Lokalno prebivalstvo lahko vstopnice dvigne z osebnim dokumentom, ki izkazuje stalno bivališče v občini Kranjska Gora, na blagajni na vstopni točki na Ledinah v Ratečah (pred vstopom na prizorišče v Planici) vsak dan od 9.30 dalje.

Žiga Živulović j.r./Bobo

"Obenem se organizator zahvaljuje občankam in občanom za potrpežljivost in razumevanje, ki ga imate do organizacije tega dogodka," so še zapisali na kranjskogorski občinski spletni strani.

Organizatorji pričakujejo večji obisk

Prireditelji pričakujejo nekoliko večji obisk za današnjo posamično tekmo skakalcev, ter nato sobotno ekipno preizkušnjo ob 16.30 v dolini pod Poncami. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.