R.S. | 2. 2. 2024, 19:15

Se bo Kilde po hudem padcu sploh vrnil na bele strmine? Prihodnost je negotova ...

Instagram/akilde

Še vedno je prikovan na invalidski voziček. 

Smučar Aleksander Aamodt Kilde je januarja hudo padel na smuku v Wengnu. Posledice padca so tako hude, da 31-letnik še vedno ne ve, ali bo sploh lahko nadaljeval športno kariero. V nesreči si je poškodoval ramo in živce v spodnjem delu desne noge. Norvežan je pred kratkim zapustil bolnišnico, trenutno pa se nahaja v domači oskrbi v Innsbrucku, kjer bo nadaljeval z rehabilitacijo. 

Na novinarski konferenci je priznal, da preživlja težke čase. Povedal je, da je povsem odvisen od pomoči drugih, trenutno je na invalidskem vozičku. "Niti poganjati se ne morem sam. Na srečo mi pomaga družina, sicer bi bilo zelo težko. Slabo spim zaradi hudih bolečin v rami in mečih. Bolečina v nogi je zelo neprijetna. Težko bi jo opisal. Proces zdravljenja se je že začel in nekoliko že lahko obremenim stopalo," je dejal. Okrevanje bo trajalo dlje, kot je sprva menil. Največ skrbi mu povzroča poškodba živcev. 

Profimedia

Prihodnost je negotova

Vrhunski smučar se zaveda, da mora biti potrpežljiv. "Situacija je še vedno nejasna. Sem pozitiven, toda vem, da bo trajalo precej časa. Trenutno še ne morem reči, ali bom še kdaj lahko spet tekmoval na najvišjem nivoju. Za zdaj je pomembneje, da bom lahko spet hodil. Ne razmišljam o vrnitvi na smuči, temveč o tem, kako spet normalno živeti. Sem v zgodnji fazi rehabilitacije. Ker gre za poškodbo živcev, je še veliko nejasnosti," je povedal. 

Podpira ga njegova izbranka Mikaela Shiffrin, ki se po padcu v Cortini namerava vrniti prihodnji konec tedna v Andori. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksander Aamodt Kilde (@akilde)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol