14. 5. 2022, 11:09 | Vir: STA

Anamarija Lampič sprejela presenetljivo odločitev!

Profimedia
Anamarija Lampič sprejela presenetljivo odločitev! (foto: Profimedia)

Prihodnje leto bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Tam bi imela pred domačimi gledalci gotovo veliko podpore v boju za najvišja mesta v smučarskem teku.

"Na svidenje tek na smučeh. Dobrodošel biatlon," je na svojem Instagramu v angleškem jeziku kratko zapisala Lampičeva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anamarija Lampič (@anamarija.lampic)

Že ob koncu minule sezone je dala skrivnostno in dvoumno izjavo, ko je dejala, "da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje". Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah. Sredi prejšnjega tedna najboljša slovenska športnica leta 2020 še ni želela potrditi ali zanikati zapisov v medijih o novi karieri. Dejala je le, da bo več o tem povedala na novinarski konferenci SZS.

Odlični rezultati

Šestindvajsetletna Lampičeva je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. Nato je z Evo Urevc na ekipnem olimpijskem sprintu končala že v polfinalu na 14. mestu.

Pred dobrim letom dni sta v Oberstdorfu Lampičeva in Urevčeva osvojili bron na svetovnem prvenstvu, Lampičeva je bila tretja tudi v posamičnem sprintu, leta 2019 pa je v ekipnem sprintu na SP v Seefeldu osvojila srebro. Leta 2021 je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.