2. 6. 2022, 10:34 | Vir: STA

Anže Kopitar prejel prestižno priznanje lige NHL

Profimedia

Kopitar je bil v kar 14 od 16 sezon najboljši strelec kraljev. Več sezon najboljši strelec iste ekipe je v ligi NHL boljši le Gordie Howe, ki je 17 sezon preživel pri Detroitu.

To posebno priznanje je poimenovano po 61-letnem Marku Messierju, slovitem kanadskem hokejistu, šestkratnem zmagovalcu lige NHL, ki je prvak lige NHL postal kot kapetan dveh različnih ekip. Petkrat z Edmontonom ter enkrat z moštvom New York Rangers.

Letošnjega nagrajenca je izbral prav Messier osebno

Zmagovalca izbora je določil iz predlogov predstavnikov lige NHL. Odločitev, da je nagrada letos pripadla Kopitarju, je sporočil med prvim odmorom prve tekme konferenčnega finala med Tampo Bay Lightning in New York Rangers.

"Hvala za nagrado, to je velika čast," je Kopitar dejal v intervjuju z Messierjem za ESPN: "Sem zelo hvaležen, da sem del hokejske skupnosti. Ta mi je dala veliko."

Odkar se je leta 2006 Kopitar pridružil ligi NHL, je slovenski hokejski as ključni igralec kraljev iz Los Angelesa, hkrati pa je tudi ponosen predstavnik širše skupnosti kalifornijskega velemesta.

Znan po svoji dobrodelnosti

Kopitar je v rednem delu sezone 2021/22 na 81 tekmah dosegel 67 točk, 19 zadetkov in 48 podaj, Los Angeles pa se je prvič po letu 2018 uvrstil v končnico. 

Kopitar je tudi filantrop, znan je po svojem dobrodelnem delovanju. Vključil se je v številne kampanje za zbiranje sredstev v ZDA in rodni Sloveniji. Poleg zbiranja denarja v ZDA je tudi organizator vsakoletne hokejske akademije v Sloveniji, ki običajno privabi 200 igralcev z vsega sveta.

Kopitar je kapetan kraljev od sezone 2016/17 in je z njimi dvakrat osvojil Stanleyjev pokal. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.