N. V. | 6. 1. 2024, 18:44

Konec novoletne turneje v smučarskih skokih: na zmagovalnem odru stoji Slovenec

Profimedia

Po prvi seriji je kazalo zelo dobro, potem pa se je zalomilo ...

V Bischofshofnu se je pravkar končala zaključna tekma novoletne turneje smučarskih skokov. Japonec Ryoyu Kobayashi je osvojil skupno zmago na novoletni turneji. Po letih 2019 in 2022 je tretjič osvojil zlatega orla.

Ryoyu Kobayashi

Ryoyu Kobayashi

Profimedia

Na zadnji tekmi novoletne turneje je Kobayashi zasedel drugo mesto

Samo tekmo je zmagal Stefan Kraft, Kobayashi je bil drugi. Kraft je do zmage skočil s finalnim skokom dolgim 140 metrov. Vodilnega po prvi seriji Kobayashija je prehitel za 1,3 točke. 

Na zmagovalnem odru tudi Slovenec

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek pa je bil tretji. Lanišek je v finalu dosegel daljavo dneva – 141 metra, a ni pridobil mesta. Za Kraftom je zaostal za 7,1 točke. Slovenski uspeh je z devetim mestom dopolnil Peter Prevc.

Anže Lanišek je osvojil tretje mesto.

Anže Lanišek je osvojil tretje mesto.

Profimedia

Po prvi seriji je kazalo še bolje, saj je bil Lovro Kos četrti, vendar ga je v finalu polomil in z zgolj 120,5 metri padel na 26. mesto. Zaostal je celo za Timijem Zajcem, ki je bil 22. V finale tekme, ki je potekala v rahlem sneženju, se ni uvrstil peti Slovenec Domen Prevc (103,4), ki je po porazu v dvoboju končal na 31. mestu.

Novoletna turneja

Že pred zadnjo tekmo je bilo jasno, da bosta za skupno zmago na novletni tujrneji obračunala Kobayashi in Andreas Wellinger. Razlika med njima je bila 4,8 točke, a je po prvem skoku narasla na 19 točk v korist Japonca. Na koncu je Kobajaši slavil z več kot 20 točkami prednosti, poroča MMC.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol