Uredništvo | 5. 1. 2024, 17:46

Nika Prevc tarča kritik: mnogim ni všeč, kako se obnaša na intervjujih

TV SLO 2/posnetek zaslona

Mnogi kritizirajo njene izjave po koncu tekem.

Te dni je v središču pozornosti slovenska smučarska skakalka Nika Prevc, ki si je na zadnjih petih tekmah svetovnega pokala priskakala štiri zmage. In čeprav so Slovenci veseli in ponosni na uspehe skakalke, pa mnogi kritizirajo njene izjave po koncu tekem.

"Ne vem, kaj bi povedala"

Smučarski skakalki so pogovori z novinarji po koncu tekem očitno odveč. "Saj ne vem, kaj bi povedala. Vse sem pokazala na tekmi," je za slovensko nacionalno televizijo v Garmisch-Partenkirchnu takoj po drugem slavju v svetovnem pokalu povedala Prevčeva.

"Super, da mi je tole uspelo. Čakati je vedno dolgočasno, a vseeno sem pred finalom vedela, na kaj moram paziti in na to sem se osredotočila. Zagotovo je bilo nekaj posebnega, ko sem bila visoko na ramah sotekmovalk po tekmi. Lepo mi je, ne znam tega niti povedati," je nadaljevala, a če je kdo opazoval njeno podobo brez zvoka, bi težko pomislil, da je ravno uresničila enega največjih življenjskih ciljev, kaj šele, da je srečna.

Večkrat poudari, da zmaguje za šalo, da so skoki nekaj lahkega. "Trenutno se mi zdi zmagovati precej preprosto," je dejala po zadnjem zmagoslavju v Beljaku. "Skoki mi uspevajo."

Brez podpore smučarske zveze?

O kritikah, ki letijo na račun naše skakalke, je za MMC v kolumni pisal tudi novinar Slavko Jerič, ki Prevčevi sicer ne očita vedenja in zagovarja, "naj človek bo, kar je", a hkrati vidi težavo v tem, da se 18-letna skakalka očitno še ne zaveda, da so "mediji most, ki gradi zanimanje javnosti – to pa je (za marsikoga žal) nujni del športa. Tako pač je, prej se sprijazniš, bolje je". "Pri tem bi morda pričakoval malce večjo podporo Smučarske zveze Slovenije, ki bi Niki Prevc olajšala prečkanje tega mostu," spomni na slovenske najstniške športne ase, ki so prav tako potrebovali tovrstno pomoč ali celo zaščito – recimo Luka Dončić in Benjamin Šeško pri odnosu Reala oziroma Salzburga.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord