J. B./STA | 28. 9. 2022, 20:55

Auč, to boli! Jeseničani sanjali lovoriko, Olimpija je imela drugačen načrt

YouTube/HokejTV/posnetek zaslona/fotomontaža

Derbi, kakršnih v slovenskem športu ni veliko. Rivalstvo, ki traja že desetletja. In ko nekdo izgubi, je to zanj zares boleč udarec. Tokrat žalujejo Gorenjci. V Ljubljani pa ... Veselica!

Hokejisti Olimpije so zmagovalci slovenskega pokala v sezoni 2022/23. V finalu, ki je bilo odigrano v dvorani Podmežakla, so gostitelje, klub Sij Acroni Jesenice, premagali z rezultatom 4:2 (1:0, 1:1, 2:1). Za Jeseničane sta zadela Erik Svetina (21.) in Luka Ščap (55.), za Ljubljančane pa Jaka Sodja (19.), Chris Dodero (26.), Kristjan Čepon (44.) in Gregor Koblar (60.).

Gostje iz slovenske prestolnice so se sicer v prvi veliki derbi nove sezone podali kot favoriti za zmago. Toda Gorenjci so se staremu rivalu upirali bolje od pričakovanj. Prav zato je bilo razočaranje v taboru Jesenic po porazu še toliko večje. Olimpija je sicer v slovenskem pokalu slavila že lani, tedaj je na Bledu v odločilni tekmi prav tako premagala Jeseničane. Zmaji so pokal osvojili štirikrat, železarji so bili najboljši dvakrat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HK SŽ Olimpija (@hksz_olimpija)

V pokalno tekmovanje se je v tej sezoni prijavilo šest ekip, a sta četrtfinalni tekmi odpadli, ker v mariborskem in kranjskem moštvu niso imeli dovolj igralcev za nastop na tekmi. Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija sta se tako v polfinale uvrstila brez boja, tam pa po pričakovanjih brez težav opravila s tekmecema iz Celja in Zaloga in se uvrstila v finale.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.