3. 5. 2022, 16:33 | Vir: STA

Boštjan Kline prestal operacijo noge: kdaj se bo vrnil na bele strmine?

Profimedia

Poškodoval se je 11. aprila med treningom, po operaciji pa mora ležati doma. Kaj pravi o nadaljevanju kariere?

Za slovenskim alpskim smučarjem Boštjanom Klinetom, ki je aprila v padcu na treningu na smučišču Na Žlebeh (Sella Nevea) utrpel zlom desne goleni, je uspešna operacija noge. Kot je povedal, je že v domači oskrbi, rana se dobro celi. Zdaj ga čaka počitek. Po takšnem posegu dva meseca ne bo smel obremeniti noge.

Z desetim mestom nosilec najboljše slovenske moške smukaške olimpijske uvrstitve se je poškodoval 11. aprila na treningu smuka.

Celjenje bo trajalo nekaj časa

Specialista za smuk in superveleslalom so po poškodbi s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Vidmu, kjer so opravili zunanjo stabilizacijo noge in ga pripravili za prevoz v Slovenijo, kjer je že naslednji dan začel proces zdravljenja v ljubljanskem kliničnem centru.

"Ker sem utrpel odprti zlom noge, sem v bolnišnici moral počival deset dni preden so me lahko operirali, saj so čakali, da oteklina izgine in da se zacelijo mehka tkiva, ki so bila prav tako prizadeta," je dejal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bostjan Kline (@bostjan.kline)

"Operiral me je travmatolog Brin Štabuc 22. aprila, prejšnji četrtek pa so me odpustili domov. Doma moram ležati, če se le da z dvignjeno nogo v nivoju srca, ne sicer ves čas. Na stranišče lahko grem sam," je okrevanje opisal Kline.

"Delam prilagojene vaje, vendar v zelo omejenem obsegu, saj še čutim nekaj bolečine. Vse trenutno poteka po planu, rana se dobro celi, oteklina izginja, kontrolo pri zdravniku imam 12. maja," je dejal.

Negotova prihodnost

Za zdaj še ne ve, kdaj se bo lahko vrnil v trenažni proces in na sneg. "Dva meseca ne smem stopiti na nogo. Po dveh mesecih bom lahko začel postopoma obremenjevati in krepiti nogo. Vse skupaj, celoten proces rehabilitacije pa bo odvisen od tega, kako se bo celila oziroma obnavljala kost. Ali bo tega procesa konec septembra, oktobra ali za novo leto ..., pa ne vem," je dejal Mariborčan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bostjan Kline (@bostjan.kline)

"Malo pod kolenom in nad gležnjem so mi vstavili tako imenovani 'žebelj' in ga pričvrstili z vijaki čez golen. Nogo imam še povito zaradi ran, otekline in šivov," je še dejal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.