uredništvo/STA | 12. 1. 2024, 17:13

Mučni trenutki na superveleslalomu: tekmovalec grdo padel, odpeljati so ga morali s helikopterjem (VIDEO)

Profimedia/Youtube/Wintersport TV/posnetekk zaslona/fotomontaža

Eno najbolj spektakularnih smučarskih zimskih tekmovanj je zasenčil nesrečni dogodek.

Cyprien Sarrazin je kot prvi Francoz zmagal na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu. Dobil je dvoboj z domačim matadorjem Marcom Odermattom, ki je zmago zgrešil za 58 stotink sekunde. Tretji je bil norveški as Aleksander Aamodt Kilde z zaostankom natanko sekunde. Slovenska ekipa znova ni navdušila. Na progi je grdo padel Francoz Alexis Pinturault, odpeljati so ga morali s helikopterjem.

Najbolj mučni trenutki tekme

Zmaga Sarrazina je prišla ob veliki ceni za francosko ekipo. Devetindvajsetletni Sarrazin je bil z rdečega stola v ciljni areni priča mučnim trenutkom, ko je po progi po padcu premetavalo reprezentančnega kolega Alexisa Pinturaulta, ki je grdo padel na skoku. Pinturaulta, ki je bil v sezoni 2020/21 zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, so morali s strmine evakuirati s helikopterjem.

Devetindvajsetletni Sarrazin sicer v tej sezoni blesti in iz tekme v tekmo dokazuje, da mu zelo ustrezajo ledene proge. V Bormiu je zmagal na prvem in bil drugi na drugem smuku, v Wengnu pa je v četrtek na skrajšani progi zaostal zgolj za Odermattom. Na progi je danes najbolj tvegal, v ozkem odseku Kernen-S se je s smučmi dotaknil zaščitne mreže, kar pa ga ni zmedlo.

Profimedia

Eno najbolj spektakularnih smučarskih tekmovanj

Pred letošnjo sezono je Sarrazin edini uvrstitvi na zmagovalni oder vpisal v tehničnih disciplinah, leta 2016 je v Alta Badii zmagal na paralelnem veleslalomu, tri leta kasneje je na Grans Risi končal na drugem mestu na veleslalomu. V Wengnu je prvič konkurenco pokoril na superveleslalomu.

Wengen, ki vsako leto prinaša eno najbolj spektakularnih smučarskih zimskih tekmovanj, je prizorišče šele četrtega specialnega superveleslaloma. Lani je to tekmo dobil Kilde, pred dvema letoma Odermatt, leta 1994 pa je bil na tej tekmi najboljši Marc Girardelli iz Luksemburga.

Profimedia

Našima tekmovalcema ni šlo najbolje

Slovenska vrsta ni popravila slabega vtisa, ki ga je pustila na četrtkovem smuku. Danes sta nastopila dva Slovenca, Miha Hrobat in Martin Čater, ki je tekmo končal predčasno z odstopom. Tudi Hrobatu, na start se je podal kot 55, se nastop ni posrečil. Tako kot Čater pred njim je odstopil, njegova vožnja se je končala pred ciljem. Hrobat je odstopil tudi v četrtek na smuku.

V soboto sledi klasični smuk z vrha, pokal Lauberhorn se bo končal v nedeljo s slalomom, na katerem bo od Slovencev nastopil Štefan Hadalin, ki je bil nazadnje del najboljše slalomske trideseterice pred enim letom v Wengnu s 27. mestom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol