R.S. | 12. 1. 2024, 09:00

Velike težave za slovenske skakalke: na Japonskem so ostale brez več tisoč evrov vredne opreme

Instagram/ekipa_sn

Kvalifikacije bodo zaradi zapleta šele v soboto. 

Smučarske skakalke so se odpravile na Japonsko, kjer se jim je pripetil neljub dogodek - ostale so brez vse opreme in prtljage. Izvedba tekme je posledično pod vprašajem, saj so brez opreme ostale tudi nekatere druge ekipe - poleg Slovenk opreme nimajo še Kanadčanke, Romunke in tekmovalka Kosova. Kvalifikacije bodo namesto v petek potekale v soboto. 

"V tem trenutku aktivno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo ter FIS, da bi zaplet čim prej rešili. Ker se je podobno zgodilo tudi nekaterim drugim ekipam, bomo FIS zaprosili za prestavitev kvalifikacij, če oprema in prtljaga ne bosta prej dostavljeni," je povedal Tomi Trbovc, zunanji sodelavec za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije. Javnost bo obveščena o nadaljnjem dogajanju takoj, ko bo na voljo več informacij. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

Nika Prevc na udaru kritik 

18-letna Nika Prevc, ki v letošnji sezoni naravnost blesti, se je znašla na udaru kritik. Številni kritizirajo njene izjave po koncu tekem in menijo, da bi lahko bila bolj zgovorna in vesela, ko pride do pogovorov z novinarji. Novinar Slavko Jerič je v kolumni za MMC zapisal, da "naj človek bo, kar je", vendar vidi težavo v tem, da se skakalka očitno še ne zaveda, da so "mediji most, ki gradi zanimanje javnosti – to pa je (za marsikoga žal) nujni del športa. Tako pač je, prej se sprijazniš, bolje je"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol