R.S. | 21. 1. 2024, 15:38

Kubacki iskreno o ženinem boju za življenje: "Če ne bi na obisk prišli sorodniki, bi ... "

Instagram/dawidkubacki

Štirikrat ji je zastalo srce.

Poljski skakalec Dawid Kubacki je marca lani preživljal pravi pekel. Njegovi ženi Marti se je namreč kar štirikrat zaustavilo srce. 33-letnik je v pogovoru za Sport.pl spregovoril o dnevu, ki ga ni pričakoval nihče. 

Na življenje gleda drugače kot nekoč

"Tisti dan bi morala biti z Marto in otroki moja mama, vendar so na obisk prišli drugi sorodniki. Marti se je srce ustavilo ob 9.05 - če takrat v naši hiši ne bi bilo mojih stricev, ampak moja mama, bi šla mama ob devetih k maši, vrnila bi se šele čez eno uro in veste, kaj bi se zgodilo," je iskreno povedal Kubacki, ki se je takoj vrnil na Poljsko, da bi bil z ženo v bolnišnici. "V takšnih trenutkih se zaveš, kako krhko je življenje. Takšnih trenutkov ne želim nikomur," je dejal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dawid Kubacki (@dawid.kubacki.official)

Zdravniki so njegovi ženi uspeli rešiti življenje, incident pa je močno spremenil poljskega skakalca. "Po težki situaciji človek na vse gleda drugače. Zato cenim, da lahko sploh skačem. Vesel sem, da sem lahko poleti nadaljeval s treningi, in res sem vesel vsakega trenutka, ko lahko skačem. Hvaležen sem za šport, ker bi lahko bila situacija povsem drugačna in bi se moral športu odpovedati. Danes k vsemu pristopam drugače in uživam v vsakem trenutku, tudi če ne gre vse po načrtih."

Poteza Laniška ga je zelo ganila

Zaradi ženinih težav z zdravjem je moral Poljak lani izpustiti preostanek sezone, s tem pa je izgubil drugo mesto v skupnem seštevku. Na zmagovalnem odru v Planicu se mu je poklonil slovenski skakalec Anže Lanišek, ki je s sabo prinesel kartonasto podobo Dawida Kubackega in s tem dal vedeti, da si Poljak zasluži drugo mesto v skupnem seštevku.

Veste kaj ...nisem si predstavljal česa takega. V grlu sem imel cmok. Takoj sem mu poslal sporočilo. Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil," je dejal Kubacki. Lepo gesto niso pozabili niti poljski navijači, ki so se Lanišku na sobotni tekmi zahvalili na poseben način. Več o tem si preberite v spodnjem članku. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol