R.S. | 9. 4. 2023, 14:42

Dawid Kubacki je spregovoril o ženinem zdravstvenem stanju in govoricah, da bo končal kariero

Profimedia/Instagram/dawid.kubacki.official/fotomontaža

"Lahko bi rekli, da trenutno živim v bolnišnici," je povedal poljski šampion, ki je moral zaradi bolezni žene predčasno končati svojo najboljšo sezono doslej.  

Dawid Kubacki je poljski skakalec, ki je v letošnji sezoni naravnost blestel. Vendar je moral na koncu sezone zaradi bolezni žene izpustiti nekaj tekem in je tako v skupni razvrstitvi pristal na četrtem mestu. 33-letnik ne zanika, da je z družino v zadnjem mesecu prestajal pravi pekel. Najprej se je boril za veliki globus, nato pa je 19. marca končal sezono, saj so njegovo ženo Marto sprejeli v bolnišnico zaradi težav s srcem

"Pretekla dva tedna sta nas izčrpala. Martino počutje ni najboljše, toda njeno stanje se izboljšuje. Čaka nas dolga rehabilitacija, preden se bomo lahko skupaj vrnili domov z občutkom mirnosti, da je z njo vse v redu. Marta je v dobrih rokah in hitro napreduje," je v intervjuju za TVN povedal smučarski skakalec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dawid Kubacki (@dawid.kubacki.official)

Kubacki je zadnji mesec veliko časa preživel v bolnišnici. "Lahko bi rekli, da trenutno živim v bolnišnici. Veliko časa sem z ženo in ji nudim svojo oporo. Nekaj dni sem preživel doma z otroki, za katere izmenjaje skrbita najini družini. Sorodniki so s seboj pripeljali otroke, tako da zabave ne manjka. Starejša hči komaj opazi, da staršev ni doma. To je po eni strani dobro. Kasneje pa je začela spraševati, kje je mama. Pojasnil sem ji, da je v bolnišnici, kjer zanjo skrbijo zdravniki in da se bo vrnila takoj, ko bo okrevala," je dejal. Zdravniki še niso prepričani, kdaj se bo njegova žena vrnila domov, predvideva se, da v nekaj tednih. 

Bo nadaljeval kariero?

33-letnik je povedal, da mu motivacije za nadaljevanje kariere v smučarskih skokih ne manjka. V prihodnosti se želi potegovati za kristalni globus in druge lovorike. "Vem, da sem tega zmožen, toda ne vem, če bom imel možnost za to. To je pa drugo vprašanje," je dodal. 

Razgovoril se je tudi o potezi Anžeta Laniška, ki je na oder za zmagovalce prinesel kartonasto podobo Dawida Kubackega in dal vedeti, da si Poljak zasluži mesto med najboljšimi tremi v sezoni. "Podelitev sva gledala skupaj z ženo. Ob pogledu na tiste prizore so obema po licih tekle solze. To je bilo čudovito, česa takšnega res nisem pričakoval," je dejal Kubacki. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol