J. B. | 13. 3. 2023, 12:01

Drago Grubelnik bi bil ponosen: v Kranjski Gori so se spet spomnili na legendo in zbrali že več kot 14.000 evrov

Sandi Fišer

Njegovo življenje se je končalo mnogo prezgodaj, njegovi prijatelji pa iz leta v leto skrbijo, da ga ne bomo pozabili nikdar.

Slovenci smo ponovno dokazali, da smo empatičen, srčen narod, ki zna stopiti skupaj in pomagati sočloveku. Trenutni znesek zbranih sredstev za Brino, deklico, ki se bori s cerebralno paralizo, je že presegel 14.000 evrov!

Sredstva še vedno lahko prispevate na tekoči račun ZPM Ljubljana Moste-Polje. 

Na zdaj že tradicionalnem Grubinem memorialu so se v petek, 10. marca, v Kranjski Gori zbrali ljubitelji belih strmin, podporniki memoriala in prijatelji Draga Grubelnika, ki je leta 2015 izgubil življenje v prometni nesreči v Avstriji. Nekdanji vrhunski športnik je bil star 39 let.

Sandi Fišer


­
Letošnjega veleslaloma se je udeležilo več kot 200 smučarjev in smučark, ki so se spustili po snežni strmini smučišča Kekec. S plačilom štartnine so prispevali k zbranemu znesku za pomoč Brini, deklici z nasmehom. Kot predtekmovalci so se po smučišču spustili Rene Mlekuž, Mitja Dragšič, Jure Košir, Christian Mayer in Retro legende. Tudi tokrat se je s štartno številko 1 na progo podal Maks Grubelnik, sin Draga Grubelnika.

Tudi Meglič in Skočir

V Kranjski Gori so bili na in ob smučišču tudi Matjaž Vrhovnik, Andrej Šporn, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Grega Skočir, Katarina Mala, Ciril Komotar, Tone Vogrinec in drugi.

Sandi Fišer

Mnogi med njimi se vsako leto zberejo na Grubinem memorialu, kjer se spomnijo svojih smučarskih časov, Grube in ob tem poskrbijo še za dobrodelno noto.

Rokenrol za Grubo je žal odnesel močan dežni naliv, a dobre volje v Kranjski Gori kljub temu ni manjkalo. Poleg Petra Polesa, ki je duhovito komentiral dogajanje na smučišču, je za hitrejše smučanje udeležencev z energično glasbo skrbel DJ Baza.

"Večer in noč, ko je znova prekipevalo od tiste prave pozitivne energije. Ko vidiš vse te nasmejane obraze, vse, ki se pripeljejo za dober namen z vseh koncev Slovenije, ostaneš brez besed. Znova prek 200 tekmovalcev, znova rekorden znesek za Brino, ki nas je, verjameva, slišala vse tja onkraj Atlantika. Tudi dež ni mogel pokvariti te prekrasne energije. Če si sposodiva stih tistega, ki vsako leto podpre Grubin memorial: 'Nekaj sije v nas, ljudeh!'," sta poudarila organizatorja Rene Mlekuž in Domen Mavrič.

Dobrodelnost od vsega začetka

Eden od sestavnih delov Grubinega memoriala je od vsega začetka dobrodelnost. Na prvem dogodku so celotna zbrana sredstva namenil Dragovemu sinu Maksu.

Sandi Fišer

Sredstva drugega Grubinega memoriala so bila namenjena sedemnajstletnemu Timu, tretjega 7-članski družini iz Vuhreda, na četrtem družini iz Slovenske Bistrice, ki je s sredstvi obnovila streho, leta 2020 družini Rajh iz Ruš, poleg finančnih sredstev so jim hišo obnovili v oddaji Delovna akcija. Lani so bila sredstva namenjena 6-članski družini Jesenšek iz okolice Litije, letos pa bodo s sredstvi pomagali Brini, deklici z nasmehom.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ