R.S. | 10. 3. 2023, 21:10

Je rekord Tine Maze ogrožen? Nevarno se mu približuje najboljša smučarka vseh časov

Profimedia

Korošica je v sezoni 2012/2013 osvojila neverjetnih 2414 točk. Dolgo časa se je zdelo, da tega rekorda ne more podreti nobena smučarka. Nato pa je prišla Mikaela Shiffrin ...

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je v švedskem Areju izenačila rekord Šveda Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu. Na mestu, kjer je leta 2012 v slalomu zabeležila svojo prvo zmago, je bila najboljša na devetem letošnjem veleslalomu sezone, kar je bila njena 86. zmaga v pokalu.

"Največji dosežek je biti imenovan v enem stavku z Ingemarjem Stenmarkom. A kot sem že nekajkrat rekla, se z rekordi ne obremenjujem preveč. Danes me je bolj zanimal mali kristalni globus. Če bi mi kdo dal na izbiro, ali vzeti kristalni globus ali rekord, bi izbrala globus," je v pogovoru za avstrijsko televizijo dejala Shiffrinova, ki pa je pozneje vendarle pokazala tudi nekaj vzhičenosti zaradi rekorda: "Seveda sem ponosna, dan je fantastičen, spisala sem zgodovino."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin)

Bo premagala Tino Maze? 

27-letnica je v letošnji sezoni zbrala že 1928 točk, pred koncem sezone pa jo čaka še 5 tekem. Če bi zmagala na vseh petih tekmah, bi zbrala 2428 točk, kar bi pomenilo, da bi podrla desetletni rekord, ki ga drži Tina Maze. Nekdanja slovenska smučarka je v sezoni 2012/2013 zbrala neverjetnih 2414 točk in se za vedno zapisala v zgodovino. 

Profimedia

Bo Američanki uspelo? Čeprav ima najboljša smučarka vseh časov teoretične možnosti, da osvoji 2428 točk, pa so pred njo tudi tekme v hitrih disciplinah, v katerih ni favoritinja za prvo mesto. Vendar lahko preseneti ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord