J. B./STA | 3. 12. 2022, 22:04

Ilka Štuhec iz Kanade v Slovenijo poslala jasno sporočilo, da je še vedno povsem ob boku najboljšim

Profimedia

Mariborčanka je na začetku nove sezone v hitrih disciplinah dokazala, da je v prvi vrsti še vedno zelo - hitra!

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je tudi na drugem smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi osvojila peto mesto. Tako kot lani je na obeh smukih v Lake Louisu zmagala Italijanka Sofia Goggia. Najboljša slovenska smukačica, ki je obetavne čase kazala že na treningih, je tokrat za zmagovalko zaostala 96 stotink sekunde.

Zmagovalki se je najbolj približala Avstrijka Nina Ortlieb (+0,34), ki je na drugo mesto skočila s startno številko 26 ter za pičle tri stotinke sekunde prehitela Švicarko Corinne Suter, ki je bila na prvem smuku druga. Četrta je bila njena rojakinja Joana Hählen (+0,59). Mariborčanka si je peto mesto razdelila z Avstrijko Mirjam Puchner.

V Kanadi bodo v nedeljo izpeljali še superveleslalom.

Ilka Štuhec je znova dokazala, da sodi v sam smukaški vrh. Na obeh smukih, ki so jih izpeljali v Lake Louisu, se je prebila v najboljšo peterico, z dvema uvrstitvama na peto mesto je peta tudi v posebnem smukaškem seštevku.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja iz Slovenije se je v novo sezono podala na drugem mestu večne lestvice slovenskih smučark in smučarjev po številu zmag v svetovnem pokalu. Letos bo iskala pot do desete zmage na tekmah svetovnega pokala. Slovenska smukaška šampionka je v Lake Louisu v preteklosti na začetku sezone 2015/16 kot prva Slovenka na tem prizorišču zmagala na dveh smukih, peta pa je bila v superveleslalomu. A je v Lake Louisu denimo lani pristala na 16. in 20. mestu, na superveleslalomu pa je ostalo brez uvrstitve.

Z novim opremljevalcem smuči

Letos pa je, tudi z novim opremljevalcem smuči, našla stare občutke ter se prebila tik pod stopničke. Od teh jo je v petek ločilo 36 stotink sekunde, v soboto pa 59 stotink sekunde. Slovenska predstavnica je v petek nastopila s startno številko 28, v soboto pa s številko 17. Lani je na vseh treh preizkušnjah v Lake Louisu slavila Italijanka Sofia Goggia, nosilka smukaškega malega globusa v minulih dveh sezonah. Goggia je bila pred vsemi tako v petek kot v soboto.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel