R.S. | 11. 2. 2023, 11:48

Ilka Štuhec na svetovnem prvenstvu ostala brez medalje, v živo jo je spremljala tudi poškodovana mama

Instagram/Ilka Štuhec

32-letnica na žalost ni ponovila uspeha, ki ga je doživela v letih 2017 in 2019. 

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Meribelu je potekal ženski smuk. Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je nosila startno številko 15.

Dvakratna svetovna prvakinja v kraljevski disciplini alpskega smučanja iz leta 2017 in 2019 je zasedla 6. mesto. Zmagala je Švicarka Jasmine Flury, drugo mesto je zasedla Avstrijka Nina Ortlieb, tretje pa Švicarka Corinne Suter. 

Štuhčevo je v živo z invalidskega vozička spremljala tudi mama Darja Črnko, ki si je pred dnevi zlomila nogo. V zgornjem delu je Štuhčeva po dobrih 30 sekundah zaostala štiri desetinke, ta zaostanek zadržala po tehnično zahtevnejšem delu, nato pa ji na koncu ni uspelo nadoknaditi razlike do najboljših. V cilju je 32-letnica zaostala vsega 42 stotink sekunde.

Presenetljivi rezultati

Sofia Goggia, ki je bila prva favoritinja, je nastopila s številko šest. V spodnjem delu je naredila večjo napako in zapeljala čez količek in tako ostala brez medalje. Zmaga je šla presenetljivo v roke Jasmine Flury. To je njena prva medalja na velikih tekmovanjih. Švicarka je startala druga in izkoristila idealne razmere. Le štiri stotinke je zaostala Avstrijka Nina Ortlieb, tretja pa je bila branilka naslova Corinne Suter. 

V nedeljo bodo organizatorji izpeljali še moški smuk, s čimer se bo končal prvi del prvenstva s hitrimi disciplinami. Na startu bodo trije Slovenci, in sicer Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol