N. D. | 27. 1. 2023, 12:03

Ilka Štuhec razkriva resnico o svojem tekmovalnem dresu (VIDEO)

Aleksandra Saša Prelesnik

Metropolitan Slovenija je letos prvič v sodelovanju s partnerji in strokovno komisijo izbral 33 uspešnih mladih ljudi s petih različnih področij, ki ustvarjajo svet, v katerem bomo živeli jutri. S ponosom vam predstavljamo izjemno posameznico, ki na področju športa ustvarja nove trende, ruši rekorde in presega pričakovanja.    

Generacija 2022 projekta Metropolitanovih 33 pod 33 je razdeljena na pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Celotni nabor je na voljo na posebni strani Metropolitanovih 33 pod 33.  

Spoznajte Ilko Štuhec, alpsko smučarko:

Ilka Štuhec je slovenska alpska smučarka, ki je v svoji bogati športni karieri osvojila dva mala kristalna globusa za zmago v skupnem seštevku smuka in alpske kombinacije, ob tem pa je dvakrat postala svetovna prvakinja v smuku. Leta 2017 si je smukaški svet podredila z zmago na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, leta 2019 pa je uspeh ponovila v švedskem Areju in s tem na poseben način spisala zgodovino, saj je postala prva smukačica po 30 letih, ki je dvakrat zapored osvojila naslov svetovne smukaške prvakinje.

V videoposnetku boste med drugim izvedeli, kakšen je v resnici tekmovalni dres, kaj bi počela, če ne bi smučala in katero znano osebnost si želi spoznati.

Aleksandra Saša Prelesnik

Podpornika projekta sta Barcaffè in Zavarovalnica Triglav, več o projektu pa si lahko preberite TUKAJ.

Uredništvo