N. D. | 25. 1. 2023, 11:01

Slovenec, ki je ustvaril spletno tržnico

Aleksandra Saša Prelesnik

Metropolitan Slovenija je letos prvič v sodelovanju s partnerji in strokovno komisijo izbral 33 uspešnih mladih ljudi s petih različnih področij, ki ustvarjajo svet, v katerem bomo živeli jutri. S ponosom vam predstavljamo izjemnega posameznika, ki na področju poslovnega sveta ustvarja nove trende, ruši rekorde in presega pričakovanja.    

Generacija 2022 projekta Metropolitanovih 33 pod 33 je razdeljena na pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Celotni nabor je na voljo na posebni strani Metropolitanovih 33 pod 33.  

Spoznajte Luko Dremlja, direktorja platforme Erento ter glavnega izvršnega direktorja spletne tržnice Shpock:

Luka Dremelj je bil star 27 let, ko je leta 2018 prevzel vodenje berlinskega Erenta, največje spletne platforme za izmenjavo raznovrstnih predmetov in vozil v Evropi – od avtodomov do tiskalnikov, od gradbene mehanizacije do invalidskih vozičkov. Z digitalno transformacijo in prestrukturiranjem je ustvaril dobičkonosno podjetje, zaposleni pa so takrat za polno plačo delali zgolj štiri dni na teden. Njegova fokusna področja so finance, kadri in razvoj. Leta 2021 je postal še glavni izvršni direktor spletne tržnice Shpock.

Aleksandra Saša Prelesnik

Podpornika projekta sta Barcaffè in Zavarovalnica Triglav, več o projektu pa si lahko preberite TUKAJ.

Uredništvo