Uredništvo | 5. 1. 2024, 12:15

Tako se je vse začelo: Ilka Štuhec objavila nikdar videno fotografijo iz otroštva

Mediaspeed/Matjaž Vertuš

Štajerka, ki letos ne bo nastopila na jubilejni Zlati lisici, je delila prav poseben spomin iz otroških dni.

Ta konec tedna nas čaka tekmovanje Zlata lisica, ki se bo zaradi boljših zimskih razmer in pogojev tudi letos odvilo v Kranjski Gori. Čeprav Ilka Štuhec letos na priljubljenem tekmovanju ne bo nastopila, kar niti ni presenetljivo, saj se v zadnjem času posveča predvsem hitrim disciplinam, ki ji bolj ustrezajo, ima Zlato lisico v lepem spominu.

Tik pred samim začetkom se je oglasila na družbenih omrežjih, kjer je delila dve fotograifji: na prvi jo lahko vidimo kot nasmejano majhno deklico, ki se šele spoznava z belimi strminami, in ki je že takrat neizmerno uživala na snegu, druga fotografija pa je nastala med eno od njenih tekem v Mariboru.

"Tako se je vse začelo na domačih smučiščih, ko sem kot majhna deklica sanjarila, da se bom pridružila elitnim svetovnim smučarjem," je svoj daljši zapis začela vedno nasmejana Štajerka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec)

"Moja leta odraščanja si bom za vedno zapomnila po Zlati lisici, tekmi, ki je v mesto Maribor pripeljala vrhunske smučarke, v Sloveniji, znani po svoji smučarski tradiciji in Slovenci, ki veljajo za smučarski narod. Kadar koli sem pozneje tekmovala, je bilo vzdušje v ciljnem območju neverjetno, podporo, ki smo jo čutile smučarke, pa je težko premagati na katerem koli drugem prizorišču svetovnega pokala."

Za konec je vsem tekmovalkam, ki se bodo prvi vikend v januarju podale po belih strminah, zaželela vse dobro: "Letos tekmovanje obeležuje 60. obletnico. Bogata zgodovina, tradicija in toliko spominov. Čeprav bo potekala v Kranjski Gori, bo njen dom vedno v srcih ljudi in mestu Maribor. Gremo, dekleta, veliko sreče."

4-peresna deteljica, ki bo zastopala slovenske barve

Konec tedna slovenske alpske smučarke v Kranjski Gori čaka veleslalom in slalom za 60. Zlato lisico. Tekmovale bodo Andreja Slokar, Ana Bucik, Neja Dvornik in Nika Tomšič. Žal na startu ne bo Mete Hrovat. Pred pomembnim tekmovanjem je Neja Dvornik dejala: "Ker je tekma doma, se je zelo veselim. Pritiska zaenkrat še ne čutim, a verjamem, da bo na startu malce drugače."

Ana Bucik je priznala, da je imela v letošnji sezoni več trenutkov, ko je bila jezna in nezadovoljna kot tistih, ko je bila vesela: "Tekma v Kranjski Gori je ena izmed tistih, ki se jih najbolj veselim, saj sem tu že večkrat dobro tekmovala. Upam, da bom uspela unovčiti te občutke in bom dobro tekmovala ter se veselila v cilju."

Medtem ko Andreja Slokar ne ve, kaj točno lahko pričakuje: "Zelo težko je reči, kaj bo v Kranjski Gori. Jaz sem zelo stroga tekmovalka sama do sebe in sem redko zadovoljna. Se pa pozna, da me v lanski sezoni ni bilo na tekmah in ne vem točno, kaj naj rečem, kako dobro mi gre trenutno."

Nika Tomšič pa obljublja, da bo na tekmah dala vse od sebe: "Upam, da bo proga res dobro pripravljena in zdržala tudi visoke številke. Zelo si želim uvrstitve v finale."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol