J. B./STA | 25. 1. 2023, 14:08

Izjemna Američanka še naprej premika mejnike, toda v drugi vožnji jo je prehitela vroča Slovenka (bravo, Neja Dvornik!)

Profimedia

V finale se je prebila s štartno številko 50, nato pa v drugi vožnji pridobila kar 15 mest! Za 22-letno slovensko športnico je odlična sreda v Kronplatzu.

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala še na drugem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Kronplatzu v italijanskih Dolomitih v dveh dneh. Drugo mesto je osvojila Norvežanka Ragnhild Mowinckel, tretja je bila Švedinja Sara Hector.

Edina slovenska finalistka Neja Dvornik je z 12. mestom prišla do izida kariere v svetovnem pokalu.

Dvaindvajsetletnica je nastopila v svojem prvem veleslalomskem finalu v tej sezoni in nalogo opravila z odliko. To je bil drugi finale letos po 17. mestu na slalomu v Zagrebu za najmlajšo članico slovenske ženske ekipe za svetovni pokal. Smučarka z najvišjo štartno številko v finalu v Kronplatzu je v cilju za 53 stotink sekunde prehitela takrat vodilno predstavnico Albanije Laro Colturi.

Vožnja Dvornikove je bila najhitrejša do nastopa Lare Gut-Behrami, ki je bila edina hitrejša v finalu od Slovenke.

Dvornikova je z odlično vožnjo za kar devet mest izboljšala svojo prejšnjo najboljšo uvrstitev na veleslalomskih tekmah v svetovnem pokalu, 21. mesto izpred dveh let v Kranjski Gori. Na slalomih, ki so njena prva disciplina, je bila novembra 15. v Leviju.

Le še dve zmagi

Shiffrinova je števec zmag premaknila na številko 84. To je bila njena že 19. zmaga na veleslalomih v svetovnem pokalu. Od absolutnega rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu jo ločita le še dve zmagi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord